vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Masters Biesboschzwemmers noteren vier Brabantse records

14 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Maar liefst 21 masters van de Biesboschzwemmers uit Werkendam gingen naar Eindhoven voor de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Met vier Brabantse Masters Records en negentien clubrecords werd het een geslaagde middag. Daarnaast werden nog elf persoonlijke records gezwommen en was er een comeback van een oud-zwemmer. Succes alom dus dit weekend.

Harry Cornet had zich ingeschreven voor de 200 vlinderslag. Dit nummer had hij voor het laatst eind 1999 gezwommen. Zijn doel was het Brabantse Record van ploeggenoot Arjon de Bok te verbeteren. Hierin slaagde hij glansrijk met een verbetering van bijna zeven seconden. Uiteraard betekend dit ook dat het een clubrecord is. Op de 25 schoolslag verbeterde Harry ook het clubrecord.

Het tweede Brabantse record was voor Marjo Goelema op de 50 vrije slag. Ze verbeterde haar eigen record met twee tienden van een seconde. Het oude record heeft ze bijna twee jaar geleden gezwommen. Net als bij Harry betekende dit ook een clubrecord.

De twee laatste Brabantse en dus ook clubrecords werden gezwommen door estafetteploegen op de 4 x 200 meter vrije slag. De heren ploeg bestaande uit Harry, Richard Tiemstra, Paul Wijnja en Bastiaan Baggerman was ruim 25 seconden sneller dan het oude record. Naast de heren zwom de damesploeg en zij lieten de heren hun hielen zien. Tonny Klop-Methorst, Marjo, Marjolein van den Berg en Annette Wijnja waren ruim 20 seconden sneller dan de heren en staan nu op dit nummer vermeld in de boeken van zowel de club als de Brabantse Masters.

Met het noemen van Paul is ook de comeback van de oud-zwemmer vermeld. Paul heeft ongeveer 35 jaar geen wedstrijden meer gezwommen en was de laatste jaren als hardloper in de regio bekend. Echter door blessures heeft hij besloten weer te gaan zwemmen en deze middag liet hij zijn kunsten zien op de 25, 50 en 100 vrije slag persoonlijk. In het recente verleden had hij zich een keer laten verleiden tot 25 en 50 vrije slag en hij wist zijn sprint te verbeteren. Op de dubbele afstand moest hij enkele tienden toegeven, maar al zijn tijden staan nu wel in de recordboeken bij de heren boven de 50 jaar.

Bastiaan Baggerman, Rob den Besten, Dennis Klop en Richard staan nu ook in de recordboeken. Bastiaan bij de 45-plussers op de 25 en 50 rugslag, Rob op de 25 school- en vlinderslag. De vlinderslag zwom Rob voor de eerste keer. Dennis staat bij de 30-plussers op de 100 vrije slag in de boeken en Richard zwemt net als Paul bij de 50-plussers. Richard heeft op de 25 rugslag, 50 en 100 schoolslag en 50 vlinderslag zijn naam in de recordboeken staan.

De laatste clubrecords waren voor nog drie estafetteteams. Op de 4x50 wisselslag wist zowel een dames als een herenploeg een record te zwemmen. De heren Bastiaan, Erik Huisman, Mark Visser en Willem Boljé staan bij de heren 160-plus in de boeken. Zij bleven de dames Tonny, Marjo, Sabrina Boekhout en Jovanca van Dalen nipt voor. De dames waren 45 honderdsten langzamer maar in de recordboeken bij de 120-plussers staan zij wel vermeld.

Persoonlijke records werden er ook behaald en dat is toch voor de meeste zwemmers waar het omgaat. Bastiaan, Marjolein, Rob, Jovanca, Erik, Jantine Paans-den Braven, J.P. van Rossem en Paul wisten dit voor elkaar te krijgen.

Aan het einde van de wedstrijd werden de klassementsprijzen uitgereikt. Voor Marjo, Mark, Erik, Sabrina, Ingmar, Marjolein, Marianne van Berchum en J.P. waren er medailles omdat ze bij de beste drie wisten te eindigen in het klassement.

Kampioenschappen
Over ruim een maand staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Papendrecht op het programma. Daar zullen dan de diverse Werkendamse masters aan de start verschijnen. Voordat het zo ver is, doen de meeste op 19 december mee aan de clubkampioenschappen in Andel, aanvang 15.00 uur.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.