vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Burgemeester Haasjes reikte 3 Waarderingspenningen uit

7 december 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vandaag, 7 december 2015, ontvingen drie vrijwilligers de waarderingspenning uit handen van burgemeester Haasjes in het gemeentehuis van Werkendam. Deze bijeenkomst vond 's middags plaats in de raadzaal van het gemeentehuis van Werkendam.

Elk jaar reikt de gemeente Werkendam waarderingspenningen uit aan vrijwilligers. Deze worden toegekend als blijk van waardering voor vrijwilligersactiviteiten in de breedste zin van het woord. In 2015 gebeurt dat voor de twaalfde keer. De aanvragen voor de waarderingspenningen werden beoordeeld door een speciale commissie.  Deze commissie Waarderingspenning heeft zes aanvragen ontvangen en drie verzoeken gehonoreerd. Dat zijn:

René van der Giessen uit Giessen, 51 jaar
Van der Giessen uit Giessen is al vele jaren actief binnen de volleybal. Zo was hij meer dan tien jaar voorzitter bij SSS, dat daarna samen met Foranto door is gegaan onder de naam Volleybalvereniging Voltena. De basis voor deze solide vereniging is met name door zijn inspanningen gelegd. Vorige maand is aan het lange voorzitterschap een einde gekomen, maar nog steeds blijft hij actief als trainer en coach.

Hans Kivits uit Hank, 69 jaar
Al meer dan tien jaar heeft Kivits zitting in het bestuur van Buurtbus Hank. Omdat het soms lastig is om over voldoende chauffeurs te beschikken, bestuurt hij ook eens per week zelf de buurtbus. Ook regelt hij tweemaal per jaar de uitjes voor de vrijwilligers van de buurtbus. Maar bovenal iseer Kivits bekend als de man die al 25 jaar voorzitter is van wielerclub WTC Hank. 

Jan Pruijsen uit Sleeuwijk, 82 jaar
De 82-jarige Pruijssen heeft in zijn leven al heel wat verschillende vrijwilligersactiviteiten ondernomen. Zo was hij ooit twaalf jaar voorzitter van de Vereniging voor Protestant Christelijk Basisonderwijs in Sleeuwijk. Op kerkelijk vlak heeft hij zich ook acht jaar ingezet als ouderling van de Gereformeerde kerk Sleeuwijk en daarnaast heeft hij gedurende vijftien jaar de financiële administratie van die kerk verzorgd. Als penningmeester was de Pruijssen ook acht jaar actief in de regio Dordrecht / Gorinchem voor de Stichting Philadelphia.
Al veertien jaar is hij tot op de dag van vandaag penningmeester van de Protestant Christelijke Ouderen Bond Sleeuwijk en verzorgt hij eveneens de ledenadministratie. Ten slotte is Pruijsen ook nog in functie als bestuurslid van de Vereniging Van Eigenaren De Roô Bouwe in Sleeuwijk, waar bij al twaalf jaar penningmeester is.

De waarderingspenning
In maart 2004 heeft de gemeenteraad besloten een waarderingspenning voor vrijwilligerswerk in te stellen waarbij per kalenderjaar maximaal vijf penningen worden uitgereikt. De waarderingspenning is een cirkelvormig object met een diameter van vijf centimeter, verzilverd geoxideerd.
De afbeelding op de voorzijde is gelijk aan de afbeelding op de ambtsketen van burgemeester Haasjes, namelijk het Wapen van de gemeente Werkendam voorzien van de tekst "Gemeente Werkendam". De achterzijde van de Waarderingspenning vermeldt de tekst: "Deze penning is een blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk dat in onze gemeente wordt gedaan". Bij de penning hoort een oorkonde waarop de bijzondere verdiensten van de vrijwilliger worden omschreven.

Wie mensen wil nomineren voor de Waarderingspenning 2016 klikt hier

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.