donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Oké FM in de startblokken voor Zaltbommel

5 december 2015 (door AalburgNet)

VEEN - Oké FM is er helemaal klaar voor. Binnenkort start de zender met 'brede uitzendingen' in de gemeente Zaltbommel. Van kernen tot centrum. De omroep heeft met de installatie van de zendmast dan de allerlaatste stap gezet.

Weliswaar met een vertraging van vier maanden, maar per januari 2016 lijkt het toch te gaan lukken. De aanvankelijke start stond geprikt in de maand september. De voorzitter van de Aalburgse Omroepstichting is Huib de Groot. Deze laat in een reactie weten: 'Wij hebben er goede hoop op binnenkort te kunnen starten met het breed uitzenden van het signaal voor de hele gemeente Zaltbommel. Er is een forse, onverwachte tegenslag geweest met het vinden en/of het krijgen van toestemming van een goede locatie om de zendmast op te stellen.'Deze perikelen zijn nu zo goed als achter de rug. De Groot: 'Het wachten is nu enkel nog op de vergunning en de frequentietoewijzing. Dat laatste verloopt via het Agentschap Telecom. Als iedereen op tijd zijn karwei afrondt, kunnen we in januari echt de Zaltbommelse ether in.'

Het feit dat Oké FM later dan gepland 'breed' de lucht ingaat, wil niet zeggen dat de zender al niet te ontvangen is binnen de gemeente Zaltbommel. Via de stream  (www.oke.fm) kan en wordt er al volop geluisterd. De inwoners van Zaltbommel kunnen eveneens de app downloaden waarmee zij het station ook kunnen beluisteren.

Programmering
In de radioprogrammering krijgt de gemeente Zaltbommel al langer een plek op de zender. Actuele gebeurtenissen komen ieder half uur voorbij in het Regionieuws en via social media en de website schenkt Oké FM al regelmatig aandacht aan Zaltbommel.
In de wekelijkse actualiteitenrubriek Oké Magazine staat de gemeente in de wekelijkse agenda en stapte burgemeester Albert van den Bosch eerder spontaan de Veense studio binnen. Wethouder Han Looijen werd live aan de tand gevoeld omtrent zijn plannen voor breedband in zijn gemeente.

Ook aanstaande woensdag (02-12-2015) zal Zaltbommel opnieuw een plek krijgen in de uitzending van Oké Magazine. Dan schuift 'de lokale politiek' wederom aan.

Draaiboek
Het verdere draaiboek ligt ook al klaar. Als per januari aanstaande Oké FM 'breed' de Zaltbommelse ether ingaat, zullen vrijwilligers ook met regelmaat live in het straatbeeld van Zaltbommel te vinden zijn. Om sfeer te proeven en kennis te maken...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.