zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

CDA Statenlid Van Vugt is er helemaal klaar mee

3 december 2015 (door AalburgNet)

DRONGELEN / REGIO: CDA-Statenlid Roland van Vugt heeft het helemaal gehad met de handelswijze van de omgevingsdienst Brabant Noord. “Het lijkt erop dat alles wordt gedaan om agarische ondernemers de voet dwars te zetten.” Inmiddels heeft hij vragen gesteld aan de gedeputeerden.

De Drongelse melkveehouder Vos vroeg op 1 juni dit jaar een omgevingsvergunning aan voor zijn bedrijf. Dit moest hij doen bij zowel de provincie Gelderland als Brabant. De provincie Gelderland nam binnen twee maanden een besluit en publiceerde dat. De omgevingsdienst, die de vergunningen voor de provincie Brabant doet, vocht het besluit van Gelderland aan. Van Vugt: ”Absurd, want de omgevingsdienst heeft grote achterstanden in vergunningverlening.” In plaats van de eigen achterstand weg te werken, gaan ze tijd steken in bezwaren tegen de collega’s in Gelderland. Het gevolg is dat Vos al maanden wacht op de vergunning en intussen geen kant op kan.”

Van Vugt wijst nog op het werkbezoek dat statenleden, waaronder de huidige gedeputeerde van landbouw, begin dit jaar brachten aan het familiebedrijf van Vos. 'Toen werden termen als maatwerk, experimenteerruimte, gezond boerenverstand rondgestrooid. Ik hoop dat mijn vragen ertoe dat dit geen loze woorden blijken te zijn.'

Koe & horens
Al eerder kaartte het CDA de trage vergunningverlening aan. Gevolg was een onderzoek naar de gang van zaken. Het provinciebestuur beloofde beterschap: kortere procedures, marginale toetsing en betere communicatie. Deze ambitie ging vergezeld met een grote zak geld en meer capaciteit voor de Omgevingsdienst. Van Vugt: ‘’Het wordt nu tijd om de koe bij de horens te vatten.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.