vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Quasar Holland tekent MVO-convenant en biedt mensen kans op werk

3 december 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Quasar Holland biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op werk. Om die reden is het Giessense bedrijf al jaren partner van Sociaal Werkbedrijf !GO. Deze samenwerking werd donderdag (3-12) bekrachtigd door het tekenen van een convenant waarbij invulling wordt gegeven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Woerkums wethouder Paula Jorritsma was bij de ondertekening aanwezig.

Arjens van Gammeren (directeur Quasar) en Egbert Lichtenberg (algemeen directeur WAVA/ !GO) zetten beiden hun handtekening onder het document dat eerder door WAVA/!GO met het bedrijfsleven werd opgesteld.

Quasar maakt voor de werving en selectie van arbeidskrachten gebruik van WSP WerkLink. Via deze partij wordt het functieprofiel aangeboden aan  het UWV, de Dongemondgemeenten en !GO. “Het resultaat mag er zijn", vertelt Maartje Franssen (WSP WerkLink). “Jarenlang assembleren we al lampen voor Quasar op locatie bij !GO en inmiddels zijn er ook medewerkers vanuit de Participatiewet bij Quasar gestart.”

Bezoek
Wethouder Paula Jorritsma (Sociale zaken en Welzijn/ Participatiewet) was aanwezig. Zij wilde graag kennismaken met Quasar Holland en met eigen ogen zien hoe invulling wordt gegeven aan de Participatiewet. “Het was een inspirerend en leerzaam bezoek. Het is meer dan duidelijk geworden dat Quasar zich mede verantwoordelijk voelt voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het resultaat is geweldig”, aldus Jorritsma.

(Foto Google Streetview)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.