zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Espresso's blijven flashy. 2016 brengt ondernemers ook verdieping

27 november 2015 (door WoudrichemNet)

REGIO - Netwerkplatform Ondernemend Altena zet in 2016 de Espresso-sessies voort aansluitend op Open Coffee Altena en start volgend jaar ook 'verdiepende kennisdelerijen'. Aldus de uitkomst van een interne evaluatie. Op onderdelen worden de Espresso's aangescherpt.

De Espresso-sessie werden in februari 2015 gestart als een 'kort en flashy moment' om kennis te delen en ervaring uit te wisselen in een kleine groep ondernemers. De kennismomenten werden aansluitend aan de Open Coffee-sessies georganiseerd. 'Soms kan een opmerking, een gedeelde ervaring of een tip voldoende zijn om iemand aan het denken te zetten of verdere vragen te stellen. Dan is er 'iets' losgemaakt. Na afloop is er alle ruimte om over die zaken door te spreken of elkaar opnieuw te ontmoeten', legt ondernemer Cor Spek de gedachte achter de Espresso-sessies uit. 'Ook de Espresso's zijn een netwerkmoment.' Collega Henri Verhagen vult aan: 'Ondernemend Altena wil ondernemerschap zichtbaar maken en, waar gewenst en zinvol, dat ondernemerschap ook versterken. We organiseren dus niet zomaar iets, maar willen altijd aansluiten bij een behoefte.'

Verdieping
Voor 2016 worden nu ook verdere plannen ontwikkeld voor 'verdiepende kennisdelerijen'. Zaken die niet geschikt zijn voor de Espresso's, maar waar ondernemers wel (praktische) vragen over hebben of ervaring over willen delen. Die kennisdelerij kan bestemd zijn voor en specifieke doelgroep, branchegenoten bijvoorbeeld of starters of anderszins. Peter Vos (Bedrijvig Magazines) en Dianne Habraken (Daidalos Coaching & Advies) zijn achter de schermen bij de Espresso's aangeschoven en denken mee om deze concepten voor 2016 inhoudelijk verder uit te werken.

Met de netwerkpartners van B2B Ondernemend Altena (Rabobank Altena, VVV Altena Biesbosch, Bedrijvig Magazines en De LinieBrekers) zal straks ook gekeken worden in hoeverre men elkaar kan ondersteunen om een en ander op poten te krijgen dan wel uit te voeren.

Karretrekkers
Cor Spek (TekstAtelier® | tekstfabriek & creatieve reclamemakerij) uit Wijk en Aalburg en Henri Verhagen (HV Media) uit Veen zijn de karretrekkers achter het concept Ondernemend Altena.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.