donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

In Eethen hennepkwekerij ontdekt en geruimd

26 november 2015 (door AalburgNet)

EETHEN - Na de vondst van een tweede drugslab in Veen afgelopen dinsdag, laat de poltie weten nu in Eethen in 'in aanbouw zijnde' hennepkwekerij ontdekt te hebben op het adres A. van der Kolkstraat.

De politie ruimde vanmorgen de kwekerij in spé op. Bij de werkzaamheden trof men ook hier een gevaarlijke situatie aan wat betreft brandgevaar. De  aanwezige elektriciteitsinstallatie bleek de boosdoener.

Teelt
Het is bekend dat bij het laten groeien van hennep er veel licht en warmte nodig is. Deze is afkomstig van een grote hoeveelheid lampen die niet alleen veel warmte verspreiden, maar uiteraard zijn aangesloten op het electriciteitsnet. Er wordt dan het nodige aan stroom afgenomen. Een ondeugdelijke installatie levert bij dergelijke afnames gevaar op. Vaak gaat de teelt ook gepaard met stank.

Wie tips heeft overr de (vermoedelijke) aanwezigheid van hennepkwkerijen, kan bellen met 0800-7000.

Drugslab
Het lijkt 'feest' in de streek. Dinsdagmiddag trof de politie bij een bedrijf aan de Wielstraat in Veen een drugslab aan met verschillende grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs. Er werden drie mannen aangehouden.

Lees meer over:

Politie hennepkwekerij
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.