vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Werkgelegenheid Werkendam weer in de lift

26 november 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In opdracht van de achttien samenwerkende gemeenten in de Regio West-Brabant (RWB) is de jaarlijkse werkgelegenheidsenquête uitgevoerd. Het volledige rapport van de werkgelegenheid enquête is te downloaden via de website van de Regio West Brabant. Per gemeente wordt een fact-sheet gepresenteerd, waar ook Werkendam is te vinden.

Uit de factsheet voor Werkendam blijkt dat de dalende trend in de werkgelegenheid in Werkendam sinds 2011 is omgebogen naar een stijging: ten opzichte van 2014 is er sprake van 2% groei (178 banen) bij een totaal aantal banen van 9.175 in 2015. Dit terwijl West-Brabant redelijk stabiel blijft met een lichte daling van 0,3 %.
Het aantal vestigingen in Werkendam zat over de afgelopen vijf jaar steeds in de lift: in 2010 waren in Werkendam 2.035 vestigingen en inmiddels is dit aantal opgelopen naar 2.257, met een groei van 2,2 % ten opzichte van 2014. In de regio West Brabant groeit dit aantal wat sterker met 3,9% over 2015.

Groei
De werkgelegenheid naar sector laat in Werkendam bijna alle sectoren een groei zien, met de industrie en de bouwnijverheid aan kop. Een afname van banen komt in twee sectoren voor: Openbaar bestuur en overheid en gezondheids- en welzijnzorg.

Kijkend naar de grootteklasse van de bedrijven in Werkendam dan zien we dat het aantal banen min of meer gelijk verspreid is over de drie grootste grootteklassen. Het aantal bedrijven in de kleinste grootteklasse met een werkzame persoon vormt echter veruit de grootste categorie en laat de sterkste relatieve stijging zien, overigens behoorlijk op de voet gevolgd door de grootste klasse van 50-249 werkzame personen.

Het aantal starters is in Werkendam is over 2015 nog steeds aanzienlijk net als voorgaande jaren, hoewel flink gedaald ten opzichte van 2014. Het aantal vacatures en uitzendbanen lijkt vanaf 2014 structureel flink in de lift te zitten.

Lees meer over:

Altena economie werkgelegenheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.