zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Stuurgroep Altena Onderneemt 2020 steekt van wal

26 november 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL / REGIO - BedrijvenKring Altena (BKA) wil binnen de regio de krachten bundelen in de vorm van een op te richten ‘Stuurgroep Altena Onderneemt 2020’, die de koers bepaalt richting 2020. Naar verwachting zijn de samenwerkende gemeenten dan gefuseerd tot één gemeente Altena. Dat heeft 'ongetwijfeld consequenties' voor het bedrijfsleven in de regio en de wijze waarop zij samenwerkt met de lokale overheid. aldus BKA. De regionale ondernemersvereniging organiseert in dit verband op 1 december in Andel (PC Buitenhoff) de kick-off bijeenkomst waar de Stuurgroep van start zal gaan.

BKA is door de gemeenten Werkendam, Woudrichem en Aalburg aangewezen als gesprekspartner voor de samenwerkende gemeenten, namens het bedrijfsleven in de regio Altena. BKA is aanwezig bij het periodiek Bestuurlijk Overleg Economische Zaken (BOEZ) met de gemeenten en heeft onder meer bijgedragen aan de vernieuwde Nota EZ. BKA streeft naar een nog beter ondernemersklimaat in de regio, wil daarvoor ondernemers verbinden en zoveel mogelijk met één stem richting overheid en andere instanties communiceren. Ook wil BKA geen woorden maar daden en samen met ondernemers en ondernemersverenigingen kansen benutten door projecten op te starten, waarbij iedere ondernemer voordeel heeft. BKA is overtuigd van de noodzaak hiervan maar kan en wil dit niet alleen.

Doelstellingen
De Stuurgroep in oprichting wil inhoudelijk bijdragen leveren aan het regionaal economisch beleid en het daaruit voortvloeiende uitvoeringsprogramma, voor de komende vijf jaar (2020). Ook wil men de dialoog tussen ondernemersverenigingen in de regio stimuleren om een breed gedragen, gezamenlijke koers op gebied van economische regionale ontwikkelingen. Als derde speerpunt wil men acties ter stimulering van een klimaat, waarin ondernemers(verenigingen) elkaar vertrouwen. Men noemt dat 'het lokale belang ontstijgen en elkaar vinden in gezamenlijke projecten en activiteiten'. Als vierde actiepunt staat genoteerd: 'Door middel van overleg, raadpleging van de achterban, verwerven van specifieke kennis en informatie gezamenlijke standpunten en wensen te formuleren richting bestuurders.'

Geen praatclub
De Stuurgroep is voornemens om geen ‘praatclub’ te worden. De ondernemers willen met concrete onderwerpen en projecten aan de slag. Een aantal voorbeelden daarvan is de ondersteuning van starters en zzp’ers, bereikbaarheid, infrastructuur, A27, de digitale infrastructuur, glasvezel, kabel, alsook Fairtrade, maatschappelijk verantwoord ondernemen.
BKA-woordvoerder Marc Bosboom laat weten: 'Wat de Stuurgroep concreet gaat opleveren, hangt af van de inzet en commitment van de leden en of er overeenstemming wordt bereikt over gezamenlijke activiteiten en investeringen. Maar BKA is ervan overtuigd, dat een slagvaardige Stuurgroep met de juiste mensen al snel resultaten behaalt, die de betrokken ondernemers verder helpen en op termijn meer inkomsten genereren. Resultaten op gebied van beschikbaarheid geschoold personeel, internet, veiligheid, vergunningprocedures, toegankelijkheid enzovoort. Resultaten die individuele ondernemers of zelfs lokale ondernemersverenigingen moeilijk op eigen houtje behalen.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.