vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

In 'levensgevaarlijke' Veense loods grondstoffen gevonden voor drugs

25 november 2015 (door AalburgNet)

VEEN - De politie heeft bij een bedrijf aan de Wielstraat inderdaad verschillende grondstoffen voor het produceren van synthetische drugs aangetroffen. Drie mannen zijn aangehouden; twee inwoners uit Veen en een man uit Arikel. Aldus het offciële politiepersbericht.

Agenten gingen op dinsdag 24 november het terrein van het bedrijf op omdat er aanwijzingen waren dat er mogelijk een drugslab gevestigd was. Uiteindelijk werden er bij het bedrijf grondstoffen voor het vervaardigen van synthetische drugs aangetroffen. Onder andere in een aantal bestelbusjes en trailers verborgen. Verder trof de politie er materiaal aan dat thuis hoort in een drugslab zoals ketels, gasflessen en gasbranders. Een andere trailer was dusdanig ingericht dat deze als hennepkwekerij gebruikt kon worden.

In beslagname
De voertuigen waarin grondstoffen, afval en materialen zijn aangetroffen worden in beslag genomen. Drie mannen die op het moment van de inval op het terrein waren zijn aangehouden. Het gaat om twee verdachten (43 en 51 jaar oud) uit Veen en een 50-jarige man uit Arkel.

Onderzoek
De recherche, forenische opsporingsdienst en Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) doen verder onderzoek in de loods en op het terrein van het bedrijf. De gemeente overweegt bestuurlijke maatregelen tegen het bedrijf. De LFO noemde de situatie 'levensgevaarlijk.'

Integrale aanpak
De overheid treedt integraal op tegen de producenten van synthetische drugs en het dumpen van afval. De laboratoria zijn een gevaar voor de omgeving, de producenten maken zich schuldig aan het overtreden van de opiumwetgeving en verdienen grof geld. Het gedumpte afval vervuilt de natuur en treft de portemonnee van de grondeigenaar en de belastingbetaler.

Het Brabants Dagblad maakte een fotoreportage van de aangetroffen situatie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.