zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Samenloop voor Hoop komt naar Altena-regio

25 november 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / REGIO - De wereldberoemde Samenloop voor Hoop komt naar het Land van Heusden en Altena. Deze 24-uurs wandelestafette gaat uit van het KWF Kankerbestrijding. In Nederland zijn er het afgelopen jaar circa veertig Samenlopen voor Hoop georganiseerd. In 2016 staat er ook één op de agenda in het Land van Heusden en Altena. Deze gaat plaatsvinden op vrijdag 24 juni van 17.00 uur tot zaterdag 25 juni 17.00 uur op het voormalige sportveld in Giessen/Rijswijk bij De Jager.

De kracht van de Samenloop voor Hoop zit in de teams. Een team bestaat uit 10 tot 15 personen die in estafetteverband 24 uur lang wandelen op het evenemententerrein. In de aanloop naar en tijdens de Samenloop voor Hoop sprokkelen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar voor KWF Kankerbestrijding, ten bate van wetenschappelijk onderzoek naar kanker.

Informatie en inspiratie
Een Samenloop  begint altijd met een Kick-off. Een inspirerende en informatieve bijeenkomst voor teams en belangstellenden. De Kick-off voor het Land van Heusden en Altena is op donderdagavond 10 december om 20.00 uur in Het Verlaat in Almkerk.
De Kick-off is een avond met een presentatie, uitleg, een motivatie bijdrage van KWF en een ludieke start! De organisatie is in handen van de commissie Samenloop voor Hoop Altena waarvan Ad Swart (interim) voorzitter is.

Hoogtepunten
Overal waar mensen een Samenloop voor Hoop meemaken, spreken ze van een evenement dat aanspreekt en dat ze niet graag hadden willen missen. Het is niet alleen wandelen voor het goede doel maar ook een bewogen beleving rondom hen die weten wat kanker met je doet of deed.
Naast de vaste start-, kaarsen- en sluitingsceremonie is er volop amusement. Er wordt gezocht naar artiesten, koren, bandjes, muziekverenigingen enzovoorts. Ieder belangstellende is welkom bij de Kick-off. De toegang is natuurlijk gratis.

Commissieleden gezocht
In de aanloop naar het evenement is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers die een rol willen spelen in sponsorwerving, marketing en communicatie, teamwerving, ceremonies, amusement en logistiek en veiligheid. Bij veel van deze onderdelen zijn gelukkig al namen ingevuld maar we hebben zeker nog versterking nodig.

Aanmelden kan op de kick-off avond van de 10 december of via de website samenloopvoorhoop.nl. Voor meer informatie kunt u mailen naar altena@samenloopvoorhoop.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.