vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Politie ontdekt opnieuw drugslab in Veen - UPDATE -

24 november 2015 (door AalburgNet)

VEEN - De politie twittert dat zij in de Veense Wielstraat mogelijk een drugslab ontdekt heeft. Drie verdachten zijn in ieder geval ter plekke opgepakt.

Het nu ontdekte vermoedelijke laboratorium zou in verbinding staan met de eerdere inval ruim een maand (14-10) geleden, in dezelfde Wielstraat in Veen. Toen weliswaar op een ander adres, niet ver verwijderd van de huidige drugslocatie. De ontruiming van dat XTC-lab duurde daar een hele dag waarbij het ging om chemicaliën en zogenaamde hard ware.

Het onderzoek wordt verder voortgezet.

LFO
De actie werd gecoördineerd in samenwerking met de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO). Deze was met vijf voertuigen ter plaatse.

Volgens vaste afspraken schakelt de politie in soortgelijke situaties de LFO in, die vervolgens weer het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) benadert voor verder forensisch onderzoek.

UPDATE
De politie heeft inderdaad drugsafval en grondstoffen aangetroffen in een loods in het 'vermoedelijke' drugslab aan de Wielstraat. De LFO laat weten dat de situatie 'levensgevaarlijk' was vanwege het ontbreken van goede ventilatie en aanwezige gascilinders. Het onderzoek wordt voortgezet.

Lees meer over:

Politie Wielstraat drugslab LFO XTC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.