donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Open Coffee Altena blijft leverancier van zinvolle contacten

23 november 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De 21ste editie van Open Coffee Altena werd gehouden bij Rabobank Altena. Negentig ondernemers kwamen bij elkaar in het (financiële) hart van de regio. Zeker voor de koffie, dit keer geserveerd door medewerkers van Lunchroom 'n Tikkie Anders, maar ook om nieuwe contacten te leggen of bestaande te verdiepen. Zaaien, zaaien en oogsten, dat was het motto.
Aansluitend dook een twaalftal deelnemers onder in 'Strategie' (kantoorruimte) voor Espresso 5.0 waar men het onderwerp 'Pitchen' bij de kop nam. Ervaring uitwisselen en kennis delen. Het duo Just for You uit Woudrichem zorgde opnieuw voor de feel good muziek. Drs. Lizanne Bak (Trevis) stond op de rode Coffee Stip en pitchte over levensbeschouwing en zingeving.

Ook dit keer een aantal nieuwe gezichten. Deze waren zeker afkomstig uit de directe regio, maar ook van 'over het water'. Ondernemers kwamen bijvoorbeeld uit Papendrecht, Giessenburg, Gorinchem, Waalwijk, en 's-Hertogenbosch. Het publiek bestond vooral uit dienstverleners en liep uiteen van notarissen, advocaten, accountants tot reclamemakers, fotografen en mensen uit de branche van de evenementenorganisatie.

Belangstellend
Na de opening door de organiserende partij Ondernemend Altena, verwelkomde Inge Meijers (adviseur Ondernemersdesk Rabobank Altena) de samengestroomde ondernemers. Ze gaf aan belangstellend te zijn naar de contacten: 'Waarom begon je ooit met je onderneming? Wat zijn je verwachtingen?' Inge Meijers maakte van de gelegenheid gebruik om 'de gezichten' voor te stellen die ondernemers aan de lijn krijgen als zij met Rabobank Altena (zouden) bellen. De netwerksessie zag zij als een prima manier om contacten te leggen om vervolgens te bezien wat je voor elkaar zou kunnen betekenen: 'Wat kan ik voor je doen?'

Rabobank Altena is één van de samenwerkingspartners van Netwerkplatform Ondernemend Altena. Waar zinvol proberen beiden ondernemerschap te versterken' en in alle gevallen zichtbaar te krijgen. Het organiseren van zinvolle ontmoetingen (Open Coffee Altena) is één van de mogelijkheden daartoe.

Espresso 5.0
Aansluitend volgde voor een twaalftal ondernemers Espresso 5.0. Hier ging het vooral om kennis delen en ervaring uitwisselen vanuit het jaarthema 'Hoe maak ik mijn netwerksessies effectiever?' Onderwerp vanmorgen was de pitch. Wat zijn de do's en de dont's? Een algemene conclusie was dat je als pitcher niet moet uitgaan van je eigen (merk) beleving, maar wat kun jij voor jouw toehoorder doen om zijn 'probleem' op te lossen, zijn vraag te beantwoorden, zijn behoefte in te vullen. Ook voor het pitchen bleek voorbereiding (Wie is mijn publiek?) heel belangrijk. Zelfs het oefenen voor de spiegel of sámen met iemand werd aanbevolen.

De Espresso-sessies werden dit jaar ingezet als pilot. Ondernemend Altena gaat nu intern evalueren en bekijkt of deze opzet wordt gehandhaafd. Mogelijk worden volgend jaar ook externe sprekers aangetrokken en/of worden er themasessies georganiseerd bijvoorbeeld voor een dagdeel of per branche. Denk aan starters. Hierin werkt de organisatie samen met haar partners. Naast Rabobank Altena is dat VVV Altena Biesbosch, Bedrijvig Magazines en De Liniebrekers. Binnenkort haakt ook de gemeente Aalburg officieel aan. Onlangs werd een gesprek gevoerd met Fons Naterop, de burgemeester van Aalburg en diens communicatieadviseur Kees Noorloos. Zowel de burgervader als Noorloos reageerden positief op het voorstel vanuit Ondernemend Altena om de incidentele samenwerking te verdiepen en structureel te maken.

Eerstvolgende
Open Coffee Altena 22.0 is op 11 februari 2016 bij Servicebioscoop Hollywoud, Sportlaan 59 - 4286 ES - in Almkerk. Opnieuw van 09:30 - 11.00 uur. Aanmelden (graag!) via www.OndernemendAltena.nl

B2B Netwerkplatfom Ondernemend Altena wordt gemanaged door TekstAtelier® | tekstfabriek & creatieve reclamemakerij / AltenaSteden.net en HV Media

(Foto's Lisette de Rade)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.