woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Aalburg heeft nu 4 nieuwe wethouders

19 november 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Dinsdagavond zijn de wethouders officieel benoemd en beëdigd. Hiermee heeft de gemeente Aalburg weer een nieuw college.

De nieuwe coalitie bestaat uit SGP-CDA-ChristenUnie-BAB. Tevens zijn toen de nieuwe wethouders benoemd, te weten C.J. (Cees) Schreuders (CDA), W.H. (Wijnand) van der Hoeven (ChristenUnie), P.A. (Pim) Bouman (BAB) en A (Arie) van Loon (SGP). Zij vormen, samen met de burgemeester, het college van burgemeester en wethouders van Aalburg.

Het college heeft onderling een portefeuilleverdeling van alle taken gemaakt. De taakverdeling moet gezien worden als een werkverdeling en niet als een opgedeelde verantwoordelijkheid. Alle beslissingen die door het college worden genomen zijn voor gezamenlijke verantwoordelijkheid van het college van burgemeester en wethouders

Altena-standpunt
Een en ander werd noodzakelijk toen De Aalburgse Alliantie als eerste de handdoek in de ring gooide en het vertrouwen opzegde in coalitiepartner Ideaalburg. Later trokken ook BAB en SGP de handen af van deze partij. De coalitie viel hiermee. Inzet en breekpunt was het standpunt 'Eén Altena ja/nee'. Ideaalburg stemde uiteindelijk vóór na een periode lang de kaarten tegen de borst te hebben gehouden. Dat was tegen het zere been van de coalitiepartners.

(Foto Gemeente Aalburg | Wijnand van der Hoeven)

Zie ook:

Lees meer over:

Altena Ideaalburg politiek sgp BAB
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.