donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Wedstrijdseizoen start goed voor W.I.K.-dames

17 november 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Het nieuwe turnseizoen ging afgelopen weekend voor W.I.K. goed van start. De KNGU organiseerde de clubteamwedstrijd voor de regio Zuid-West Nederland in Breda. Maar liefst vijf teams van sportvereniging W.I.K. Wijk en Aalburg kwamen daar in actie. 

Op zaterdagochtend kwam het team divisie 5 in actie. Dit team bestaande uit Amyra Stupers, Isabella de Groot, Manon Verbeek, Amke Vlastuin, Else Van Vuuren en Marylou Mouthaan is een mix van drie debutanten in de keuze oefenstof en drie ervaren turnsters. De jongsten in dit team zijn 12 jaar en de oudste is 21. Op het moeilijke toestel balk scoorden zij zelfs de meeste punten en ook op de andere toestellen presteerden de dames erg goed. Dit resulteerde in een verdiende eerste plek.

In de middag turnde het team D2: Esmee van Bergeijk, Lieve Colijn, Lynn Wijnen en Mirthe den Besten. Zij begonnen op het voor hun lastige toestel brug en sloten af met de beste score op sprong. Dit leverde een eindresultaat op van meer dan 150 punten. Brons voor team D2 in een grote categorie van dertien teams.

Als laatste die dag was het de beurt aan team D1: Anouk van Hemert, Mirthe Lankhaar, Estelle Kant, Fenna van Dortmond en Lotte Kievits. Zij voelen zich het beste thuis op de vloer met muziek. De meiden behaalden een zevende plaats van de twaalf deelnemende teams en geven hier mee aan dat ze heel goed mee komen op dit niveau.

Zondag
Na de succesvolle zaterdag mocht team D3 afgelopen zondag hun oefeningen turnen. Dit team bestond uit: Esther Raams, Fay Schouten, Noor Koning, Sarissa Smulders en Isa Hobo. Voor Noor en Isa, die pas sinds kort bij de selectie turnen, was dit hun allereerste grote wedstrijd en dus extra spannend. En wat een prachtig resultaat, een eerste plaats en een gouden medaille.

In de middag was het de beurt aan team divisie 6: Romy van Beek, Marise van Wijk, Myrthe Berlin, Manon Vlastuin en Cynthia de Smet.  Dit team was sterk op brug, maar liet op sprong helaas wat punten liggen. Met een kleine achterstand behaalden zij een vijfde plaats.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.