vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

'Provincie moet wateroverlast in landbouwgebied voorkomen"

14 november 2015 (door WerkendamNet)

REGIO - Een motie door ChristenUnie-SGP en CDA ingediend die hiertoe oproept is in Provinciale Staten van Brabant met ruime meerderheid aangenomen.

"Altena is in de afgelopen twee jaar hard getroffen door grote wateroverlast. Dit leidde tot het langdurig onderwater staan van akker- en grasland met grote schade voor agrariërs. Wij zien dat de huidige neerslagintensiteit vraagt om structurele maatregelen om de overstromingskans binnen de gestelde normen te krijgen" aldus Hermen Vreugdenhil, statenlid voor de gezamenlijke ChristenUnie-SGP fractie.

Roland van Vugt (CDA) medeindiener van de motie: 'Het is belangrijk dat het thema wateroverlast bij het Waterschap stevig op de agenda blijft. Onze inwoners en (agrarische) ondernemers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun zorgen serieus genomen worden en dat er gezocht wordt naar oplossingen.'

Getroffen
In september bezochten de Statenleden Vreugdenhil (CU-SGP) van Vugt (CDA) en Schuller (VVD) getroffen boeren. "Wij zijn blij dat de provincie nu ook haar verantwoordelijkheid neemt en de boeren niet in de kou laat staan", aldus de Statenleden.

Waterschap Rivierenland heeft het Land van Heusden en Altena inmiddels als pilotgebied aangewezen om te kijken hoe hier maatregelen tot verbetering kunnen leiden.

(Archieffoto Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.