vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Oplegger met raceauto's vat vlam op A27

13 november 2015 (door WerkendamNet)

HANK - Ter hoogte van Hank/Nieuwendijk vatte vanmorgen een vrachtwagen met oplegger vlam. De truck had racewagens aan boord. Deze brandden geheel uit. Er gebeurden geen persoonlijke ongelukken.

De brand was in de rijrichting Gorinchem - Breda. De vuurzee zorgde voor een enorme vertraging. Dat oponthoud ontstond ook in de richting Breda - Gorinchem vanwege de kijkersfile. Omrijden werd daarom aangeraden.

De VID liet eerder weten: 'Het lijkt erop dat de chauffeur de trekker nog heeft kunnen loskoppelen van de trailer. Op het eerste gezicht lijkt er dus geen sprake van letsel. We is er veel schade. De trailer staat vol met (race)auto's. Daar lijkt weinig over over te blijven.'

Tijdelijke wielen
De brandweer was snel ter plaatse om het vuur te blussen. Aansluitend ging een bergingsbedrijf aan de gang om het gevaarte af te voeren. Hiertoe werden extra wielen gemonteerd om het geheel in beweging te krijgen. Rijkswaterstaat twitterde: 'Er worden tijdelijke wielen gemonteerd om 'm zsm rolbaar te maken.'

Mede doordat de rijbaan schoongemaakt moest worden en ter plaatse gerepareerd, bleef de rechterrijstrook door dit alles enkele uren afgesloten.

Over de oorzaak van de vlammenzee is niets bekend.

De foto is gemaakt door de Officier van Dienst van Rijkswaterstaat (OvD_Bas)

Lees meer over:

Politie Brandweer Autobrand a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.