vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Theaterhoppen lanceert nieuwe website

6 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Theatermaakster Mirjam van den Bogaard plantte in 2014 het zaadje voor ‘huiskamer-theater’. Het idee schoot direct wortel bij Theatergroep YrroS! uit Sleeuwijk. Samen ontwikkelden deze theaterdieren een voor Altena bruisend theaterconcept onder de naam Theaterhoppen. Het gloednieuwe initiatief zag het Woerkumse levenslicht in het najaar van 2014. Het werd direct een knallend succes. En nu valt er dus ook te hoppen door een fraaie website.

Wat is theaterhoppen? De website vertelt enthousiast: 'In een dagdeel kun je aansluitend genieten van vier verschillende theatervormen. Bijvoorbeeld kleinkunst, muziek, cabaret, verteltheater of toneel. Ieder jaar een nieuwe, dynamische mix en bijzondere combi van ambitieuze amateurs en veelzijdige professionals, die je in vier intieme huiskamer-settings laten genieten van diverse theatergenres.' Welke genres dat zijn, is steeds te vinden in het laatste, acntuele jaarprogramma.

Met ‘Theaterhoppen in de vesting’ beogen de initiatiefnemers om kwalitatief theater toegankelijk(-er) te maken voor een groter publiek. Als eerste kennismaking met theater of verdieping met nog onontdekte genres van de podiumkunst. 'Want wij vinden dat ‘iedereen recht heeft op theater’.

Tweede seizoen
Aankomend weekend (7 en 8 november 2015) draaien de huiskamervoorstellingen weer in de Woerkumse vesting. Nu dus voor de tweede keer na de succesvolle aftrap in 2014. De kaarten waren toen volledig uitverkocht. Ook in 2015 is het 'volle bak'.

(Foto: De drijvende krachten achter het Theaterhoppen: (vlnr) Eric Schopman, Jacky van der Vleuten, Mirjam van den Bogaard, Lida Hagenaars.)

Lees meer over:

theater Theaterhoppen YrroS!
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.