zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Gezellig griezelen in Drongelen

2 november 2015 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Afgelopen zaterdag (31-10) werd in Drongelen de jaarlijkse griezeltocht gehouden. De tocht werd een succes, mede dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers. Maar ook de dorpsbewoners van Drongelen droegen hun steentje bij door hun huizen en tuinen te versieren. Ook schreven inwoners de verhalen van de lampionnenoptocht en de griezeltocht.

De kinderen tot 10 jaar deden mee aan de lampionnentocht. Tijdens deze optocht moesten de kinderen enkele opdrachten uitvoeren die te maken hadden met het verhaal over Sanne die een bordspel kreeg voor haar verjaardag. Tijdens  het spelwaren er allemaal 'enge geluiden' te horen. Sanne speelde door en was ineens 'verdwenen'. De kinderen die de lampionnenoptcht liepen, konden er voor zorgen dat Sanne weer terug kwam. Dat lukte omdat alle opdrachten goed werden uitgevoerd. Na deze goede afloop gingen de kinderen uit hun dak gaan tijdens de minidisco.

Gansoyen
De griezeltocht werd gelopen door kinderen van 8 tot 12 jaar en er was een groep van 12 jaar en ouder. En dus liepen er ook volwassenen mee. De griezeltocht was gebaseerd op het verhaal “De vloek van Gansoyen”. De tocht liep niet alleen door de straten van Drongelen, maar ook door het bos en weilanden rond Drongelen. De tocht duurde ruim een uur. De deelnemers kwamen vele attracties tegen die allemaal een apart thema hadden, verband houdende met het verhaal. ’s Avonds waren er veel 'enge geluiden' te horen in het dorp. Van piepende deuren tot 'schreeuwende monsters'. Na afloop van de tocht konden de deelnemers in het dorpshuis bijkomen van 'de schrik'.

Binnenkort verschijnen er foto’s van deze avond op de Facebookpagina van dorpshuis De Oude School in Drongelen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.