zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Fietsproject Cycle for the Hunger afgesloten met ruim 22 mille

2 november 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen zondag (1 november) rondde Woerkummer én fietsfanaat Jan van Andel het tweede seizoen af zijn Fietsproject Friends Cycle For The Hunger Project. Dat deed hij door een fraaie cheque met de opbrengst van ruim 22 duizend euro te overhandigen aan The Hunger Project Nederland. Dat gebeurde in het Olympisch Stadion in Amsterdam.
 
Jan van Andel weet voorlopig nog niet van ophouden. Vanaf 6 oktober is hij alweer gestart met het derde seizoen voor dit doel te fietsen. Doelstelling opnieuw 20.000 kilometer fietsen vóór 24 september 2016. Hij laat weten: 'Graag wil ik namens de mensen in Benin iedereen hartelijk bedanken voor hun bijdrage en steun. Samen met mijn vrouw Lena heb ik besloten om nog een jaar voor dit mooie doel te fietsen. Hopelijk zijn er personen, bedrijven en instellingen die mijn fietsproject willen ondersteunen??'

Wie dat wil kan contact opnemen met Jan van Andel, Meidoornhof 12, 4285 DJ in Woudrichem of via: janvanandel.woudrichem@ziggo.nl.
Mensen kunnen hun bijdrage ook overmaken naar de Ver. Friends Cycle For The Hunger Project IBAN: NL 98 RABO 0141 1558 92.

Run for the hunger
Honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. De afgelopen jaren is enorme vooruitgang geboekt en is het aantal mensen met honger flink gedaald. Toch leven er nog steeds bijna 800 miljoen mensen met chronische honger. En dat zijn er veel te veel. Als we er samen de schouders onder zetten, brengen we het aantal mensen met honger in de komende 15 jaar naar nul.

Van de mensen met honger leeft 85% op het platteland. Honger wordt, anders dan de meeste mensen denken, maar in een klein deel van de gevallen veroorzaakt door droogte of door oorlog. Veruit de meeste mensen met honger hebben chronische honger. Zij hebben dag in, dag uit te weinig, of te eenzijdig eten.

The Hunger Project investeert in deze mensen. Wij zien geen miljoenen monden om te voeden, maar juist miljoenen ondernemende en veerkrachtige mensen. Want mensen met honger zijn niet het probleem – zij zijn de oplossing. Dát is de filosofie van The Hunger Project. Daarom investeren wij in Afrika, Azië en Latijns- Amerika in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze straks op eigen kracht verder kunnen. The Hunger Project werkt aan een mentaliteitsverandering door mensen te laten durven dromen van een toekomst zonder honger. En helpt ze vervolgens om die droom ook zelf waar te maken.

Meer informatie over The Hunger Project is te vinden op www.thehungerproject.nl.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.