maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Zaterdag bruist het 43e Altena Streekfestival

30 oktober 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK / AALBURG - Morgen, zaterdag 31 oktober wordt opnieuw het jaarlijkse Altena Streekfestival georganiseerd. Tijdens dit evenement, dat voor de 43e keer wordt georganiseerd, zijn alle orkesten uit de regio beluisteren. In vier verschillende klasses: jeugd, basis, midden en top, waarin zij strijden om het hoogste aantal punten. In totaal ontmoeten veertien orkesten elkaar.

Eén van de orkesten die meedoet is Oefening & Uitspanning uit Wijk en Aalburg met zowel het A- als het B-orkest. Het B-orkest mag de dag openen en het A-orkest sluit de dag af. Oefening & Uitspanning laat weten: 'Om 10.30 uur is de opening van het festival, gelijk daarna om 10.40 uur speelt het B-orkest  de PC-suite. Om 16.30 uur speelt het A-orkest. Zij spelen als eerste Lady Stewarts Air en daarna voor de eerste keer Sounds van John Golland, dit jaar het verplichte werk eerste divisie tijdens de NBK in Utrecht.'

Organisatie
Dit jaar wordt het festival georganiseerd door Fanfare ONS Nieuwendijk en Fanfare Wilhelmina Dussen. De locatie is Sporthal De Iris (ingang dorpshuis Tavenu) in Nieuwendijk.

(Foto Werkendam.net: In Dorpshuis Tavenu strijden 14 fanfares om de hoogste eer.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.