donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Waterschap bouwt aan ecologische verbindingszone Bleeke Kil

29 oktober 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het ecologisch en cultuurhistorisch waardevolle gebied langs de Bleeke Kil, onderdeel van de Biesbosch, ligt een belangrijke natuur- en waterkwaliteitsopgave. In opdracht van Waterschap Rivierenland heeft Royal HaskoningDHV een plan opgesteld hoe de verschillende doelstellingen behaald kunnen worden. Het plan bestaat uit het graven van nieuwe watergangen, een poel, een verdiepte geul, een oude kreek en het aanplanten van struwelen en bosschages. Inmiddels zijn de voorbereidingen zover dat er begin november gestart kan worden met de werkzaamheden. Aannemer Van der Plas uit Giessen gaat de werkzaamheden uitvoeren die tot eind december duren.

Door de uitvoering van deze maatregelen ontstaat er meer gevarieerd landschap. Zo wordt het leefgebied van diverse flora en fauna vergroot en verbetert de ecologische (water)kwaliteit van het gebied. Bijkomend voordeel is dat er meer ruimte ontstaat langs de Bleeke kil om bij hevige buien het regenwater te kunnen bergen. Door dit gebied loopt ook het Oostwaardpad, een grotendeels onverhard wandelpad langs boerenakkers en dwars door karakteristieke stukjes natuur. Door de uitvoering van het plan wordt de beleving voor wandelaars van het landschap, de akkerbouw, de kreken en de natuur verder versterkt.

Informatie
Voor meer informatie kan men terecht bij de projectleider van Waterschap Rivierenland, Simon Opic, telelfoon 06 23 19 74 89 of per e-mail s.opic@wsrl.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.