donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

'Uit de school geklapt' groots event

29 oktober 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Onder de titel “uit de school geklapt” organiseert goudsmid-juwelier ’t Oude Schooltje een groots evenement op vrijdag 6 en zaterdag 7 november.  De titel verwijst, met een knipoog, naar de oorspronkelijke betekenis van het gezegde namelijk informatie verklappen die op school had moet blijven. In dit geval gaat het dan om zaken die normaal gesproken misschien achter de ‘gesloten’ deuren van het atelier blijven. Met het evenement willen de eigenaren, Sandra en Berend Hofman, meer vertellen over hun vakgebied van goudsmid en juwelier. Samen met de goudsmeden demonstreren en praten ze over hun ambacht, de materialen, en technieken om die te bewerken.

In een aantal workshops kunnen mensen ook zelf aan de slag om een sieraad te maken en mee naar huis te nemen. Uiteraard onder begeleiding en met hulp van de goudsmeden. Wie liever creatief is met bloemen, doet dat in een workshop van Annemieke Bloem & Trend.
Misschien meer op mannen gericht is er op vrijdagavond een presentatie over horlogetechnieken. Vanuit het verleden tot de meest recente ontwikkelingen op dit gebied. Op zaterdagmiddag is er live muziek verzorgd door regionaal talent en artiesten ‘bekend van tv’. Meerder horloge- en sieradenmerken zijn aanwezig en showen nieuwe herfst- en wintermodellen.
Tijdens het evenement krijgen bezoekers een hapje en drankje aangeboden, maar kan ook kennis gemaakt worden wellicht nog onbekende producten in een gin- en whisky proeverij.

Aanmelden
Voor de workshops en presentatie is een gelimiteerd aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven in de winkel of via facebook waar ook het volledige programma staat, inclusief de tijden. Goudsmid-Juwelier ’t Oude Schooltje is gevestigd op Nieuwe Es 169 in Sleeuwijk

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.