donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 succesvol in Gent

26 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Al jaren is ZVDO’74 een graag geziene gast bij de internationale jeugdwedstrijd in Gent. Het niveau bij deze wedstrijd ligt hoog. Tussen al dit geweld hebben de zwemmers van ZVDO’74 zich van hun beste kant laten zien. Dit leverde helaas geen finaleplaatsen op maar wel de nodige persoonlijke records en limieten voor de Brabantse Kampioenschappen

De debutanten dit weekend, Bart de Fijter, Lisette Groenendijk en Femke van Breugel, lieten zien dit seizoen grote stappen te maken. Zo wist Bart zijn tijd op de 100 meter vrije slag met ruim 6 seconden aan te scherpen. Lisette zette keurige tijden neer op de 50 meter en 100 meter schoolslag. De 100 meter vrije slag was een prooi voor Femke. Met een tijdsverbetering van ruim 10 seconden kwam ze net te kort voor een startbewijs voor de Brabantse Kampioenschappen.

Damian van Andel kwam goed voor de dag op de vrije slag afstanden. Met persoonlijke records op de 50 meter, 100 meter en 400 meter vrije slag kon hij zeer tevreden zijn. Danine Besselink verscheen dit weekend maar liefst acht keer aan de start. Niet op elke afstand wist ze haar tijden aan te scherpen maar er zaten zeker goede tijden bij. Zo wist ze haar tijden op de 200 meter vrije slag en de 200 meter rugslag flink naar beneden bij te stellen. Schoolslagzwemster Tessa den Dekker liet ook dit weekend weer zien goed mee te kunnen komen met de concurrentie. Met onder andere persoonlijke records op de 50 meter, 100 meter en 200 meter schoolslag wist ze haar tijden te verbeteren. Op de 200 meter zwom ze voor het eerst onder de 3 minuten. Marit Westerlaken is de laatste tijd niet helemaal fit. Desondanks ging ze vol goede moed van start. De resultaten mochten er wezen met de nodige persoonlijke records op de langere afstanden. Zo wist ze haar tijden op de 400 meter vrije slag, 200 meter schoolslag en de loodzware 200 meter vlinderslag aan te scherpen.

Loodzwaar
De oudste zwemmers van de jeugdploeg, Lisanne van Giessen, Jeffrey van der Mooren, Yulian Oppenhuizen en Sven Westerlaken kwamen ook sterk voor de dag. Lisanne liet prima races zien op de 200 meter vrije slag en 200 meter rugslag. Op de kortere afstanden was ze wat minder succesvol maar toch kan ze tevreden zijn. De drie jongens hadden een zwaar programma met de nodige afstanden. Jeffrey had zijn zinnen gezet op de 100m, 200m en 400m vrije slag. Op de 100m wilde hij graag onder de magische grens van 1 minuut. Zijn opening was echter net te langzaam. Ondanks een sterke 2e 50m kwam zijn eindtijd net boven de minuut uit. Zowel op de 200 meter en 400 meter wist hij zijn tijden flink te verbeteren en laat hij zien goed in vorm te zijn. Yulian was zeer succesvol op onder andere de 200 meter vrije slag, 400 meter vrije slag en de 200 meter rugslag. De tijden waarmee hij was ingeschreven had hij onlangs pas gezwommen. In korte tijd heeft hij dus de nodige progressie geboekt. Sven volgde dit voorbeeld waarbij met name zijn 200 meter rugslag indrukwekkend was. Vlak voor deze afstand zwom hij nog de loodzware 200 meter vlinderslag. Halverwege keerde hij op exact hetzelfde schema als Yulian. Door een uitstekende laatste 50 meter wist hij net iets eerder te finishen. Zijn eindtijd was ruim 3 seconden onder zijn inschrijftijd.

Kortom, zowel de zwemmers als de trainers kijken zeer tevreden terug op dit weekend. De komende weken staan er de nodige wedstrijden op het programma met onder andere een masterwedstrijd en de tweede competitieronde. (Foto ZVDO'74)

Lees meer over:

sport zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.