woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Werkendamse cheque voor Nationaal Fonds tegen Kanker

23 oktober 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op 30 oktober komt de directeur van het Nationaal Fonds tegen Kanker (N.F.t.K.) naar Werkendam om een cheque in ontvangst nemen. Dit geld is bij elkaar gebracht door fotografe Irene Damminga en dorpsdichter Marcel Vaandrager door de verkoop van verjaardagskalenders en bundels.

Damminga en Vaandrager hebben afgelopen jaar een verjaardagskalender uitgegeven. De laatste gaf ook een nieuwe bundel uit. Van elke verkoop gaat er een donatie naar het ‘andere’ kankerfonds, zoals de dorpsdichter Marcel het noemt. ‘Het N.F.t.K. financiert onder andere kansrijk onderzoek waar, bij positief resultaat, geen patent op kan worden aangevraagd. In dit kader wil ik het veelbelovend onderzoek van kurkuma bij celtherapie bij het AMC in Amsterdam noemen.
Kankeronderzoek wordt erg vaak direct of indirect betaald door de farmaceutische industrie. Bij positieve resultaten verdient deze industrie enorm veel geld met de patenten. Onderzoek waarbij geen patenten te behalen zijn, is dus niet interessant voor deze industrie. Het Nationaal Fonds tegen Kanker investeert hier wel in. Daarnaast gaat dit fonds er van uit dat goede voeding en levensstijl een genezing positief kan beïnvloeden. Zij bevorderen dit actief.
Bij elke verkoop van een kalender of een bundel wordt het verhaal over dit fonds verteld. Dus niet alleen de geldelijke donatie, maar evenzo de bekendheid van dit fonds vind ik belangrijk’, aldus Vaandrager.

Uitgenodigd
De overhandiging van de cheque vindt plaats op vrijdag 30 oktober om 19.30 uur in boekwinkel De Angelot op de Hoogstraat 56 te Werkendam. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om hier bij te zijn. De website van het fonds is: www.tegenkanker.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.