vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Het Groene Geheim deel 2 wordt 'kijken bij de buren'

22 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Het Groene Geheim van Giessen organiseert het tweede evenement van dit jaar. Wie atijd al eens heeft willen weten hoe dat nou precies werkt met een windmolen en wat eigenlijk het verschil is tussen een zonnecollector en een zonnepaneel, moet aankomende zaterdag eens 'bij de buren gaan kijken.' Dat kan tussen 10 en 12 uur bij de 'buren' die al de keus maakten voor een lagere energierekening en duurzamer leven. Zo valt te otndekken hoe zij tot hun beslissing kwamen voor deze duurzame maatregelen in en rondom hun huis, bedrijf, kerk of andere instelling.

Er leeft in de regio veel keuzestress: welke maatregel heeft het grootste effect op het besparen van energie en opwekken van schone energie? En wat is ook goed voor je portemonnee? Dat leidde tot het idee om goede voorbeelden te bezoeken in – bijna – alle kernen van Altena Biesbosch: ‘je licht opsteken bij de buren’. Zowel van woningen, bedrijven als maatschappelijke instellingen.
Zoals een kerk in Rijswijk, een autobedrijf in Woudrichem, de Rabobank, een windmolentje en een boerderij in Almkerk, de Groene Winkel in Veen. Veel verschillende soorten woningen in Drongelen, Almkerk, Woudrichem, Dussen, Sleeuwijk enzovoort. De eigenaren zijn enthousiast om te vertellen waarom zij in duurzaamheid hebben geïnvesteerd en welke keuzes zij maakten.

Nieuwsgierig
Alvast nieuwsgierig? Kijk dan naar de filmpjes van de meeste eigenaren. Daar vertellen ze wat ze hebben gedaan. Op www.GroeneGeheimvanGiessen.nl staat welke panden te bezoeken zijn. Nieuwsgierig naar de score van de eigen woning? Op de website mijnwoning.nl kunnen inwoners hun eigen woning vergelijken met andere woningen in het dorp, de gemeente, de streek of Nederland.

Samenwerking
De natuur- en milieuverenigingen Altenatuur & VMB hebben 2015 uitgeroepen als versnellingsjaar voor het vergroten van de natuurlijke rijkdom in Altena Biesbosch en de versnelling van de toepassing van schone energie en daarmee het gebruik van vervuilende fossiele energie terug te dringen. Op zaterdag 18 april vonden er allerlei activiteiten plaats over groen op Fort Giessen. Bijna 1.000 bezoekers mochten ze daar verwelkomen. Het onderdeel schone energie komt 24 oktober aan bod. Deze zaterdag doet ook de Duurzame Energie cooperatie Altena Biesbosch (DEcAB) mee.

Meer informatie via www.GroeneGeheimvanGiessen.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.