zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Glazen Etalage verhuist naar Sleeuwijk

20 oktober 2015 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 december organiseert Stichting RTV Altena voor het vierde jaar op rij de actie Glazen Etalage. Tijdens een 33 uur durende live radio- en televisie-uitzending wordt op tal van manieren geld ingezameld voor Serious Request.

In tegenstelling tot de voorgaande drie edities, deze werden georganiseerd bij Ballegooyen Modes in Dussen, zal de Glazen Etalage dit jaar worden georganiseerd in het winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. In gezamenlijk overleg werd hiertoe besloten. Een woordvoerder van A-FM laat desgevraagd weten: 'Het besluit om niet meer in Dussen bij Ballegooyen Modes te gaan staan, is een gezamenlijk besluit waarbij zowel Ballegooyen Modes als Radio A-FM van mening zijn dat het de actie ten goede komt om eens elders in Altena te gaan kijken.'

Kansen
De nieuwe locatie geeft de organisatie tal van nieuwe mogelijkheden en kansen, maar de oude vertrouwde ingrediënten worden ook zeker niet vergeten. Op vrijdagavond en zaterdagmiddag zal er dan ook een uitgebreid muziekprogramma zijn op een podium met een horecaplein. De
medewerkers van Radio A-FM en Altena TV zullen hier live verslag van doen, maar ook diverse gasten ontvangen, verzoeknummers draaien, tal van ludieke acties organiseren en ook aandacht vragen voor het goede doel van dit jaar.

Doel
Serious Request (en dus ook de Glazen Etalage) vraagt zoals ieder jaar aandacht voor een zogenaamde ‘stille ramp’. Dit jaar is het doel van de actie actueler dan ooit. Serious Request zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog in landen zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

Help mee
Vorig jaar wisten de medewerkers van Stichting RTV Altena het recordbedrag van 15000 euro op te halen. Ook dit jaar hopen de medewerkers een dergelijk mooi bedrag op te halen. Uiteraard kunnen zij dat niet zonder de luisteraars en kijkers van respectievelijk Radio A-FM en Altena TV. Wil je een actie organiseren om geld in te zamelen voor de Glazen Etalage? Laat het Radio A-FM weten via actie@radioafm.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.