zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Netwerkwandeling kleinschalig, maar geslaagd

17 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Een weliswaar klein gezelschap sloot zich zaterdagmiddag (17-10) aan bij stadgids Jos Korthout. Deze organiseerde samen met B2B platform Ondernemend Altena een netwerkwandeling voor ondernemers door historisch Woerkum. Een middag minder van de quantiteit, maar veel meer van de kwaliteit.

Het compacte gezelschap vertrok vanuit de toren van de Martinuskerk aan de Kerkstraat. Aansluitend slingerde men zich een route door de vesting om twee uur later neer te strijken bij Brasserie Zus in het Kruitmagazijn aan het Arsenaal. Daar werden de gesprekken nog even voortgezet en werd er teruggeblikt op de geslaagde kuier door de stad van dokter Tinus..

Jos Korthout, verbonden aan de Stichting Stadsgilde,  liet na afloop weten: 'Vanmiddag fantastische netwerkwandeling gehad met ondernemers van Altena, met zinvolle contacten als gevolg.'

Met de drijvende krachten achter Ondernemend Altena werd nog afgesproken in 2016 opnieuw een netwerkwandeling te organiseren.

Stadsgidsengilde
Stichting Stadsgidsengilde Woudrichem verzorgt (onder meer) rondleidingen door de vesting Woudrichem. Een zeventien-tal zeer ervaren en enthousiaste gidsen/vrijwilligers, die veelal hun leven lang al in Woudrichem wonen, verzorgen de rondleidingen. Deze hebben door de invulling van de gidsen altijd een persoonlijk getint thema, maar verhalen altijd over het heden en verleden van de vesting en haar bewoners.

Netwerkplatform
Ondernemend Altena is het B2B platform in de regio en speciaal bedoeld voor durfondernemers, creatieve breinen, netwerkers, businesspartners, ondernemende geesten, managers, beslissers, politici en aanstormend talent.

Op LinkedIn (Groep Ondernemend Altena) kunnen ondernemers zich aanmelden. Dit is de basis van het netwerk. Ondernemend Altena gelooft namelijk in de potentie van de regio en brengt daarom graag ondernemers bij elkaar. Van kwantiteit naar kwaliteit dus. Dit gebeurt onder meer via Open Coffee Altena: B2B. Met Coffee als brandstof.
Maar dat ontmoeten kan ook via kwalitatieve ontmoetingen als workshops, seminars, werkgevers- en/of netwerkdagen et cetera. Ondernemend Altena is de paraplu waaronder B2B een plek kan krijgen. Altijd gaat het om visie en kennis delen, prikkels geven, toevoegen, krachten bundelen, zaken doen.

(Foto Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.