vrijdag 26 november 2021

Alles over Altena

Veense zet petitie op internet tégen fusie Altenagemeenten

14 oktober 2015 (door AalburgNet)

VEEN / REGIO - Op het internet is vandaag een on line petitie de lucht in gegaan. Initiatiefneemster hiervan is Ankie Straathof uit Veen. Zij wil via de petitie de voorgenomen herindeling van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem stoppen. Op het moment van publiceren (14-10 17:00 uur) van dit bericht hadden 19 mensen de petitie ondertekend. De ondertekenaars komen dan al uit heel de regio. De tekst luidt als volgt:

Stop fusie Wijk en Aalburg, Werkendam en Woudrichem

Stop de fusie Werkendam, Wijk en Aalburg en Woudrichem !
Een toekomstige gemeente met 23 dorpskernen is een illusie. Een dergelijke constructie verloochent de lokale DNA, cultuur en kracht. Het zal ten onder gaan in de verpoldering. Lokale belangen en authenticiteit raken verloren. Stop dit!!!

PETITIE
Wij

De inwoners geloven in lokale ondernemerschap, in de kracht van groot zijn door klein te blijven.
constateren

De fusie: zal een te grote, anonieme gemeente worden, die tegelijkertijd landelijk toch klein zal blijven en nimmer een stem zal krijgen. Een omgeving die zijn lokale aard zal verliezen omdat je moet polderen tussen 23 kernen. Met als extra risico de negatieve impact op het financiële huishoudboekje. Niet alle gemeentes zijn financieel even draagkrachtig waardoor het polderen meteen begint. Samenwerken, samen inkopen ja, maar fuseren : NEE!
en verzoeken

Dit is te essentieel om vanuit de huidige besturen te laten beslissen: laat de inwoner zich uitspreken : een verkiezing !!

  • De petitie is HIER te bekijken...

Te laat
Weekblad Het Kontakt vroeg of Ankie Straathof met haar initiatief niet te laat is. De Veense antwoorde desgevraagd: "Als voldoende mensen de petitie ondertekenen, biedt dat in mijn ogen de ruimte om alsnog in gesprek te gaan met de politiek. Mensen hebben al die jaren de hele tijd gedacht dat het niet zover zou komen, maar nu door de raden besloten is tot een herindeling hadden ze toch wel graag wat hierover willen zeggen." Aan de andere kant zijn weinig ondertekenaars ook geen probleem, meent Straathof. "Als mensen het onderwerp niet belangrijk genoeg vinden om de petitie te ondertekenen, dan is dat ook een signaal", stelt ze.

(Foto ©AltenaSteden.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.