woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Historische bunkers uit WO1 verplaatst

12 oktober 2015 (door WoudrichemNet)

GIESSEN / UPPEL - Monumenten zijn het, de twee bunkers uit de Eerste Wereldoorlog. Historisch erfgoed dat niet alleen bewaard dient te worden, maar ook goed toegankelijk moet zijn. Om die reden werden vrijdag, 9 oktober kregen twee exemplaren eem betere plek.

Bij Giessen lag een bunker bedolven onder aarde in een boomgaardje tussen de Schoolstraat en de Maasdijk. Het oorlogsmonument kreeg een plek langs een fietspad. Het tweede exemplaar stond bij de boerderij in Uppel en werd verplaatst naar de Clootwijckhoeve.

Waterlinie
De bunkers uit 1916 maakten onderdeel uit van de stelling van Altena die liep vanaf fort Vuren via de Bommelerwaard, Giessen, Uitwijk, Almkerk, Uppel tot aan Werkendam en maken deel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Erfgoed Altena wil de bunkers met elkaar verbinden via een zogenaamde 'Erfgoed Beleefroute.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.