vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Handhavingsactie gemeente en politie rustig verlopen

7 oktober 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op maandag 5 oktober 2015 vond in de gemeenten Werkendam en Woudrichem een zogeheten 'integrale handhavingsactie' plaats. De nadruk van deze actie lag op het controleren van panden. In beide gemeenten zijn drie panden bezocht. De actie is rustig verlopen.

Door regelmatig integrale handhavingsacties te houden kan aan illegale situaties een einde gemaakt worden en waar nodig gewezen worden op noodzakelijke verbeteringen. Gemeenten en politie bundelen steeds vaker op deze manier hun krachten. Een nauwere samenwerking op het gebied van toezicht en handhaving geeft een impuls aan de opsporing van illegale praktijken.

Toezicht en handhaving
In het politiedistrict Baronie werken 11 gemeenten nauw samen op het gebied van veiligheid, toezicht en handhaving. Het doel van de samenwerking is om in de deelnemende gemeenten de veiligheid en leefbaarheid te verbeteren en criminaliteit tegen te gaan. Door het uitwisselen van kennis en capaciteit kan efficiënter worden opgetreden tegen ongewenste activiteiten als fraude, misbruik en andere overtredingen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.