zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Aalburg organiseert meepraatavond voor Meeuwen en Broek

5 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Inwoners en de overheid gaan meer en meer een eenheid vormen als het gaat om de leefbaarheid van de samenleving. De term ‘samen doen’ hoor je steeds vaker.

De gemeente Aalburg laat weten: 'Voor u als inwoners betekent dit dat u een grotere rol krijgt als het gaat om beslissingen die uw woon- en leefklimaat aangaan. Dat zijn mooie maar ook uitdagende ontwikkelingen, waarbij we met elkaar moeten aftasten wat de mogelijkheden zijn. We moeten het met elkaar gaan doen! Een degelijke financiële huishouding is ook voor onze gemeente van groot belang. We moeten daarvoor keuzes maken. Soms kan iets niet meer zoals we misschien lang gewend geweest zijn.'

In 2015 kijkt de gemeente kritisch naar het openbaar groen en gaat men zich inspannen om de onderhoudskosten ervan te verlagen en heeft ideeën over hoe daar het beste invulling aan gegeven kan worden. 'Maar we willen u dat graag mee laten bepalen.'

Groenomvorming
Er valt te besparen op de kosten van groenonderhoud door struiken en hagen te vervangen door gazon. Voor alle plantvakken is gekeken of deze zich lenen voor een dergelijke omvorming. Groenadoptie is een ontwikkeling die parallel loopt aan het groenomvormingsplan.
Bij groenadoptie nemen bewoners het initiatief om het onderhoud van een stukje openbaar groen van de gemeente over te nemen. 'U kunt zelfstandig of samen met anderen groen adopteren.'

Aanpak
De gemeente wil de groenomvorming en groenadoptie samen met de bewoners vorm gaan geven. Daarvoor worden in diverse kernen meepraatavonden georganiseerd. Op dinsdag 6 oktober a.s. is er een meepraatavond voor de inwoners van Babyloniënbroek en Meeuwen in het dorpshuis, Dorpsstraat 28 te Meeuwen, aanvang 20.00 uur.

Deze week wordt in Babyloniënbroek en Meeuwen huis- aan huis een folder met daarin een toelichting verspreid.

Bij het onderdeel "Groen samen Doen" op deze website staat nog meer (achtergrond)informatie over het idee van groenomvorming.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.