zondag 10 december 2023

Alles over Altena

'Het Orakel van Broek regeert'

5 oktober 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Niet de SGP, maar Shah Sheikkariem trekt aan de touwtjes in Aalburg. De gemeenteraad moet op 13 oktober de knoop doorhakken: wel of geen fusie met Werkendam en Woudrichem. SGP, BAB, VVD en AA zijn tegen: 7 zetels. CDA, CU en Progressief Altena zijn met 6 zetels voor.

Wethouder Sheikkariem van Ideaalburg (2 zetels) wappert met het zwaard van Damocles, want de overheid draagt het zwaard niet tevergeefs. Hij waarschuwde de raad om niet de weg van de Arhi-wet op te gaan. Een bommetje! Provincie en minister dwingen dan een fusie af. Gedeputeerde Anne-Marie Spierings heeft een raadgevend referendum als vluchtroute al naar de prullenbak verwezen. “Het schoolplein gaat niet beslissen over de toekomst van deze gemeenten.” Zelfs het Wijkse schoolplein niet.

Sheikkariem pleit in een boekje, samen met trendwatcher Adjiedj Bakas, voor revitalisering (vergrijzing en krimp) van het platteland, oftewel vitale regio’s. “Een nieuwe manier van kijken naar onze maatschappij en het platteland.” Huh? Dat lijkt me een duidelijk signaal met een hoofdrol voor breedband. Maar hoe vertelt hij het aan achterban en handelsvolk? Wat tovert het Orakel van Broek uit de hoge hoed? Babyloniënbroek, de tamelijk liberale bakermat van Ideaalburg, zal er weinig moeite mee hebben. Voorlopig laat hij de conservatieven nog even zweten. De drie raden komen op 7 oktober bijeen in Woudrichem. Gezellig! (Piet Hartman)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.