vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Buurtvereniging Van Klompe tot Dulve doet het weer

3 oktober 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Van Klompe tot Dulve. Ze omschrijven zichzelf als 'de gezelligste buurtvereniging van Brabant'. Dat zal ongetwijfeld kloppen want de stemming bij de bewoners van de Aalburgsestraat in Wijk en Aalburg was zaterdagavond (3-10) weer hoog.

De buurtvereniging kent per jaar een aantal ontmoetingen en activiteiten. Eén daarvan is de Buurt Barbecue bij buurtbewoner Nees. Al sinds jaren dé feeststek van de straat. Ook dit keer had Nees de kachel in haar partyloods traditioneel hoog opgestookt. 'Mensen moeten het niet koud krijgen.' Er werd die avond niet geklaagd. In tegendeel, er werd gesmuld...

Buurtnieuwtjes
Met HØker Wim van Wijk en zijn echtgenote Mystika aan het rooster kon de buurtavond dan ook niet meer stuk. Er werd genoten van het nodige met een natje op zijn tijd. Uiteraard werden op zijn Braabs de laatste buurtnieuwtjes uitgewisseld en raakte een ieder weer op de hoogte van het wel en wee van de ander. Ook de lokale politieke perikelen passeerden de gespreksagenda, net als de aankomende eenwording van Altena en de recente wateroverlast die diverse buurtbewoners natte voeten én hagelschade opleverde. De Wijk en Aalburgse buurt vond ook daar het zijne van.

Anders gezegd: de feiten en meningen werden gewisseld en de buurtcontacten daarmee weer eens stevig aangehaald.

Het bleef nog lang gezellig bij Nees...

(Foto's redactie Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.