zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Winnaars Van Gogh-fotowedstrijd 'blij verrast'

1 oktober 2015 (door AalburgNet)

VEEN / REGIO - Maar liefst twee winnaars werden gisteravond (30-9) in de radiostudio van Oké FM, tijdens het actualiteitenprogramma Oké Magazine, letterlijk in de zonnebloemen gezet. Erwin Pellicaan en Stefan Lankhaar vielen met hun hoogste zonnebloem en leukste fotoverhaal met hun neus in de Vincent van Gogh-prijzen.

De regiegroep 'Van Gogh in Altena', onder meer bestaande uit een aantal ondernemers, loofde de prijzen uit. Hun afgevaardigde, Melk-Drive boerin Laura Leijser, was in de Veense studio met een speciale zonnebloemtaart van banketbakker Van Oers uit Hank. De zomerse zoetigheid verhoogde de feestvreugde die met smaak werd verorberd. Door omstandigheden kon Erwin Pellicaan niet live in de studio zijn. Wel was hij telefonisch present.

Prijzen
Pellicaan, de vader van Corné en Annemijn, liet weten dat hun zonnebloem, naast hun huis in Werkendam, een hoogte had bereikt van 4 meter 45. Heel veel bijzondere inspanning had de familie niet gepleegd. Vooral water geven en een zonnig plekje bleken voldoende voor de Van Gogh-bloem van grote hoogte. De prijs die hij kreeg was een kids workshop schilderen van Jaap Verhoeven (Verf & Wand) uit Giessen. Verhoeven opemnt op 3 oktboer een expo in het RCKO in Giessen rond Vincent van Gogh. Leerlingen van Prinsentuin zullen die middag ook aanwezig zijn om het geheel feestelijk op te fleuren.

Stefan Lankhaar, leerling van diezelfde Prinsentuin in Andel, wil later hovenier worden, zo vertelde hij in zijn interview op de radio. Gewapend met die kennis kweekte hij zijn zonnebloem tot een hoogte van 2 meter 90. Met die prestatie bleek hij de winnaar te zijn van zijn school. De foto die hij instuurde naar Ondernemend Altena bevatte de mededeling dat 'hij wel op de foto stond afgebeeld voor een zonnebloem, maar dat deze niet die van hem waren. Zijn eigen creatie fotograferen lukte niet, omdat hij geen fototoestel bij zich had.' Stefan bleek druk met van alles en veel, behalve met prijzen winnen. Zo'n kind gun je geen Fanta, maar een prijs. Stefan kreeg een VVV-bon uit handen van de Melk-Drive-boerin Laura Leijser.

(Foto Redactie AltenaSteden.net: Naast moeder Lankhaar, was ook Prinsentuin-docent Gerrit Klop met Stefan meegekomen. Middelste foto linksonder)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.