donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg krijgt steunpunt politie in het gemeentehuis

30 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Inwoners van de gemeente Aalburg kunnen vanaf 5 oktober op afspraak terecht op het politiesteunpunt in het gemeentehuis aan de Grote Kerkstraat 32 in Aalburg. Burgemeester Naterop en politie teamchef Naaktgeboren zullen rond 16.00 uur op het gemeentehuis een korte speech houden om dit moment te markeren.

In vrijwel iedere gemeente komt een politiebureau of politiesteunpunt. Slechts in enkele gevallen maakt de politie daarop een uitzondering vanwege de geografie. Het steunpunt is de uitvalsbasis voor het operationele politiewerk in die gemeente. De politiemensen die dat werk verrichten, doen van daaruit hun werk als ze niet op straat actief zijn. De politie heeft 24 uur per dag toegang tot het politiesteunpunt. Burgers kunnen er op afspraak terecht voor politiezaken.

Hoe werkt het politiesteunpunt?
Het gemeentehuis is voor burgers vaak bekend, dicht in de buurt en gemakkelijk toegankelijk. Burgers kunnen hier nu ook terecht voor politiezaken. Het steunpunt bestaat uit twee flexibele werkplekken in een aparte ruimte. Voor de politie betekent het dat samenwerken met de gemeente nog makkelijker wordt. Het steunpunt heeft geen politiefaciliteiten, zoals wapenkluizen, kledingkasten of een ophoudkamer om verdachten tijdelijk op te sluiten.

Dienstverlening onveranderd
De vertrouwde (wijk)agenten blijven gewoon in de gemeente actief. Ook blijven evenveel politiemensen in de dorpen aan het werk. Aangifte doen? Ook daarin verandert niets. Burgers kunnen in veel gevallen kiezen voor aangifte doen via internet of de telefoon. Of de politie neemt ter plaatse de aangifte op. Op www.politie.nl/aangifte staat precies hoe men aangifte kan doen.

Afspraak maken
U belt 0900-8844 om een afspraak te maken. Die afspraak kan op het politiesteunpunt zijn of ergens anders, bijvoorbeeld bij u thuis.

Ingebruikname
De officiële ingebruikname van het steunpunt zal plaatsvinden op maandag 5 oktober a.s. om 16.00 uur.

Burgemeester Fons Naterop en de teamchef team Dongemond van de politie, district Baronie Jaap Naaktgeboren, zullen dan de officiële opening verrichten en een toelichting geven over het belang van het steunpunt voor de samenleving.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.