woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

ZVDO'74 damesteam boekt ruime zege

30 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - ZVDO ‘74 is dit jaar gestart met een damesteam. Vorig jaar is begonnen met trainen van de dames door Lou Goedel. Het team bestaat uit 14 dames en begint dit seizoen voor het eerst in de competitie. Het vele trainen en coachen van het afgelopen jaar werd tijdens deze wedstrijd dik beloond. De dames reisden af naar Best om daar tegen DBD hun tweede wedstrijd te spelen. De eerste wedstrijd werd vorige week verloren met 6-8 tegen Hieronymus, dus wilden de dames van ZVDO deze wedstrijd graag winnen.

In de eerste minuut werd er door de tegenpartij gescoord en stonden de dames met 1-0 achter, al snel volgde de gelijkmaker door Nadia van Dijk. Aan het einde van periode 1 werd er nog een prachtig doelpunt gescoord door Nadia van Dijk en stonden de dames van ZVDO met 2-1 voor.

In de tweede periode werd al snel duidelijk dat de dames van ZVDO een beter spel speelden dan de dames van DBD; de voorsprong werd uitgebouwd tot 2-7.

In de derde periode gingen de dames van ZVDO door met deze inzet. De dames van DBD kwamen conditie te kort mede door het kleine aantal speelsters. Hierdoor liep de stand op tot 3-11.

In de laatste periode was DBD helemaal uitgespeeld en scoorden onze dames nog drie keer.

Scoren
Het laatste doelpunt van ZVDO werd gescoord door Annemiek Goedel – van Rijswijk door een prachtige backhand. Hierdoor kwam de eindstand op 3-14. De doelpunten werden gescoord door:
Nadia van Dijk vier keer, Nina de Meyer – van Dijk drie keer, Annemiek Goedel – van Rijswijk drie keer, Marlies van Rijswijk twee keer, Desie van Dijke 1 keer en Mariëlle van Rijswijk éen keer.  Vol trots keerden zowel coach als het team van ZVDO met drie punten in de tas naar huis. (ZVDO'74)

Lees meer over:

ZVDO'74 waterpolo dames
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.