zaterdag 3 december 2022

Alles over Altena

Sheikkariem belicht De Toekomst van het Platteland uitvoerig.

Boekje Sheikkariem geeft 'integraal overzicht op problematiek platteland'

29 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Snel internet is de levensader van het platteland van de toekomst, schrijven Adjiedj Bakas en Shah Sheikkariem in een gezamenlijk boekwerkje 'De Toekomst van het Platteland'. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Annie Schreijer-Pierik, lid van het Europese parlement voor het CDA.

“Een nieuwe manier van kijken naar onze maatschappij en het platteland.” Zo vat Shah Sheikkariem de strekking van het boekwerkje ‘De Toekomst van het Platteland’, dat hij samen met trendwatcher Adjiedj Bakas schreef, in minder dan twee zinnen samen. Maar klopt dat eigenlijk wel? Dat het landelijk gebied voor uitdagingen staat om ook in de toekomst leefbaar te blijven mag geen verrassing heten. “Maar”, stelt de Aalburgse wethouder, “deze vraagstukken waren altijd fragmentartisch. Nu is alles gebundeld en dat geeft een integraal overzicht.” Aldus Weekblad Het Kontakt.

Kansen
Dit boekje beschrijft de ontstane situatie (problemen) rondom leegstand, slechte internetverbinding, werkloosheid, beperkingen van de wet- en regelgeving, enzovoort. Daarnaast geeft het boekje tips hoe deze zaken anders opgepakt kunnen worden. Hierin zit natuurlijk wel een uitdaging voor bestuurlijk Nederland.

Er liggen veel kansen om ons land een sterkere concurrentiepositie te geven binnen Europa en daarbuiten. Dat vraagt om specifieke aanpak en op maat gesneden beleid, zo geven de auteurs aan.

Het ligt in de  bedoeling dat de schrijvers dit boekwerkje de komende tijd onder de aandacht te brengen van zowel de lokale, landelijke als Europese politiek.

 

Foto archief ter illustratie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.