zondag 23 januari 2022

Alles over Altena

Stefan kweekt de hoogste van Prinstentuin

26 september 2015 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Ze zijn al een tijdje verwoed bezig, de leerlingen van Prinsentuin in Andel om de hoogste, de mooiste zonnebloem te kweken. Gestimuleerd door de diverse leerkrachten mag het resultaat er nu zijn.

Stefan Lankhaar uit 3K1 heeft de langste zonnebloem laten zien van de zonnebloemenwedstrijd rond het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. Leerkracht Jon van Straaten laat weten: 'Helaas alleen de zonnebloem zonder zichzelf op de foto. Ik heb hem daarom bij de langste zonnebloem bij ons op school gezet voor een selfie.'

Lengte
De lengte van Stefan's zonnebloem  is 290 centimeter en hij groeit nog dagelijks, aldus de leerling uit 3K1.

Prinsentuin is actief rondom Vincent. Op 3 oktober leveren zij een friaae bijdrage aan een bij het RCKO in Giessen. Burgemeester Arie Noordergraaf zal het evenement om 14:00 uur openen en samen met leerlingen van Prinsentuin Andel en basisschool Oudendijk wordt het ongetwfijeld een prachtige middag.

Altena door de bril van Van Gogh
Maandag 28 september sluit de inzendtermijn van de fotowedstrijd rond 'De hoogste | De Mooiste, de leukste' zonnebloem, een wedstrijd die wordt georganiseerd door de regiegroep van ondernemers uit de regio. Alles onder het motto 'Altena door de bril van Van Gogh'.

Via onderstaand filmpje werd de regio opgeroepen vooral aan te haken... Velen deden dat ook. Op de website www.VanGoghAltena.nl is een complete lijst te vinden van ondernemers en verenigingen die 'aanhaakten' en meededen. De meest opvallende was de Zonnebloem Experience. Op heel veel plaatsen in de streek bloeien en bloeiden bedden vol met kleurige zonnebloemen. Altena door de bril van Van Gogh.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.