woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Ideaalburg wil ledenraadpleging één Altena. Of toch niet?

23 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Op dinsdagavond 22 september vond een extra opiniërende raadsvergadering plaats, die vrijwel geheel in het teken stond van de bestuurlijke toekomst van het Land van Heusden en Altena. Alle partijen brachten opnieuw hun visie ter tafel. Zoals viel te verwachten bracht de bijeenkomst geen verrassingen aan het licht: de partijstandpunten, voor en tegen, bleven ten opzichte van de voorgaande jaren, ongewijzigd.

De Aalburgse Alliantie (DAA) - coaltiepartner - reageert op haar website op de jongste raadsvergadering: 'Wat wél opviel – of misschien toch juist ook weer niet – was de hardnekkigheid waarmee Ideaalburg vermeed een uitgesproken standpunt in te nemen. Ideaalburg, toch een lid van de coalitie die zeer bewust een raadpleging van de bevolking in haar coalitieprogramma opnam, koos deze avond op een treurige manier voor een houding van politieke en bestuurlijke lafheid.'

Cock Dorsman, schrijver voor de Aalbugse Alliantie, vindt het een raadsel hoe fractievoorzitter Jenneke Komejan de avond kon typeren als “elkaars nieren proeven”. Dorsman reageert: 'Juist de opstelling van haar Ideaalburg smaakte naar vlees noch vis – weinig te proeven dus. Maar niet getreurd: “Ideaalburg zal na een al geplande ledenvergadering met een standpunt komen”, zo gaf Komejan aan. Daar viel in mijn ogen wat voor te zeggen, al is de timing hoogst ongelukkig te noemen.'

Twitter
Opmerkelijk genoeg gaf Komejan later op dezelfde avond via Twitter aan dat er van die al geplande ledenvergadering totaal geen sprake was. Zij liet weten: “Indien nodig zullen bestuur en stuurgroep Ideaalburg overgaan tot het uitschrijven van een ledenvergadering”. DAA reageert verbaasd: 'Indien nodig? Het is jandorie in de raad al toegezegd!'

Dorsman noemt het in zijn column op de partijsite 'geschutter'. Het geeft, volgens zijn zeggen samen met het ‘waarschuwen’ van wethouder Sheikkariem (Ideaalburg) tegen een al te opstandige houding jegens “Den Bosch”, de argeloze waarnemer 'een wrange smaak' in de mond. 'Hebben we van doen met tenenkrommend onhandig optreden of is Ideaalburg naast haar formele plek in de coalitie druk doende met een eigen agenda?'

Under construction
DAA-schrijver Dorsman sloeg het partijprogramma van Ideaalburg er op na ('Al was het maar om mezelf ervan te verzekeren dat ik me bezondigde aan een onvervalst staaltje onterecht complot denken.') maar de site van de partij bleek even niet bereikbaar. Hij besluit: 'Under construction, net als onze bestuurlijke toekomst.'

(Foto Aalburg.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.