vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Werkendamse dorpsdichter haalt primeur naar de streek

21 september 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op dinsdag 6 oktober wordt het landelijke herfstnummer van het literaire vlugschrift AVIER gelanceerd tijdens de verjaardag van het Nederlands Dichters Podium (NDP). Bestuursleden van Stichting Literaire Activiteiten Avier (SLA-Avier) zullen hierbij aanwezig zijn.

Dorpsdichter en uitgever Marcel Vaandrager werd begin mei gevraagd om voor het herfstnummer van AVIER gastredacteur te zijn. Op zijn uitnodiging leverde een groot aantal dichters een gedicht aan voor die editie. Elf ervan werden opgenomen en deze elf dichters zullen tijdens de dichtersavond op 6 oktober hun gedicht voordragen. Na deze avond zijn er duizend exemplaren van het herfstnummer verkrijgbaar op een groot aantal plekken in Nederland.

Op deze speciale verjaardagsavond zal er geen open podium zijn.

Avondje uit
Behalve de presentatie van de AVIER is Kees van Meel de ‘Dichter van de Maand’. Kees schrijft gedichten met mooi taalgebruik en inhoud. Kees zal een bijzondere voordracht  houden, waarbij hij, samen met zangeres/gitarist Deborah Jacobs, tot aan de pauze een mooie voordracht zal verzorgen met gedichten, liederen en muziek.

De avond wordt georganiseerd in de bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17. De entree, evenals de koffie en thee bij binnenkomst en tijdens de pauze zijn gratis. De inloop is vanaf 19.20 uur. De avond begint om 19.45 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. Aansluitend is er een nazit met een gratis (fris)drankje en een knabbeltje.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.