maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Altena-gemeenten stellen noodopvang in | UPDATE

18 september 2015 (door AalburgNet)

REGIO - Vandaag is door het Ministerie van Veiligheid en Justitie via de veiligheidsregio’s een oproep aan de gemeenten gedaan voor de noodopvang van vluchtelingen.

Het gaat hierbij om noodopvang voor een periode van 72 uur. Het doel is de noodopvanglocatie zo snel mogelijk weer vrij te maken en de mensen door te laten stromen naar reguliere opvanglocaties van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA).

Vijftig
De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben laten weten gezamenlijk bereid te zijn met ingang van morgen vrijdag 18 september  voor vijftig vluchtelingen noodopvang te regelen. Als locatie is hiervoor aangewezen d’Alburcht in Wijk en Aalburg.

Op dit moment is nog niet bekend of het COA van dit aanbod gebruik zal maken.     

(Archieffoto d'Alburcht Aalburg.net)

UPDATE

Het COA heeft de gemeente inmiddels laten weten op dit moment geen gebruik te maken  van  het aanbod van de drie Altena-gemeenten voor de noodopvang van vijftig vluchtelingen in d’Alburcht in Wijk en Aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.