vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Eerste Toerustingsavond Aalburg druk bezocht

18 september 2015 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De werkgroep was 'blij en verwonderd'. Pak hem beet 175 bezette stoelen vulden gisteravond de grote zaal in d'Alburcht. Een aantal waar de organisatie niet per se op had gerekend, maar zeker blij mee was. De vele aanwezigen waren gekomen voor de eerste van de negentien 'toerustingsavonden' die als doelsteling hebben te 'bemoedigen, versterken en de geloofsondersteuning door ontmoeting en Bijbelstudie'. Spreker Jacques Brunt zal in dat kader de Brief aan de Romeinen behandelen.

De avond werd geopend door Bas van Ballegooijen uit Wijk en Aalburg als vertegenwoordiger van een werkgroep van christenen die deze studieavonden organiseert, los van kerkelijke verbanden. Na Bijbellezing en gebed speelden vader Gerrit en dochter Lenny van Zandwijk op respektievelijk gitaar en piano. Het muzikale duo begeleidde de samenzang. Later op de avond, voorafgaand aan het slotlied, zong Lenny nog een fraaie song van Matthijn Buwalda Nachtlicht: Wie ben jij wanneer niemand kijkt? Zij zong dit nummer perfect solo en begeleidde zichzelf daarbij op de piano. De zaal luisterde ademloos.

Onderwijs
Spreker Jacques Brunt, full time evangelist en woonachtig in Alblasserdam, legde zijn gehoor uit wat de opzet was van deze en komende verdiepingssessies. Negentien avonden lang een doorlopende Bijbelstudie over de Romeinenbrief. Hij noemde het 'Bijbelverklarend onderwijs' en hield zijn gehoor daarom vooral een Bijbel mee te nemen, 'omdat die centraal staat. Het is Gods woord. Daarin gaan we lijnen ontdekken, nieuwe elementen misschien, dingen die je vreemd voorkomen, omdat je ze niet kent.'
De toerusting is bedoeld voor iedereen. Brunt gaf aan het niet zo belangrijk te vinden uit welke kerk of geloofsgemeenschap iemand komt. 'De Boodschap is voor iedereen', verkondigde hij opgewekt. Wat verder volgde was een positieve en bevlogen uitleg van teksten en Bijbelgedeelten, gelardeerd met actuele voorbeelden. De zaal was muisstil. Brunt verstaat het presentatievak.

Opnames
Voor wie niet alle avonden kan komen, wordt de studie opgenomen. Ook voor wie na afloop de uitleg nog eens terug wil horen, zijn de opnames beschikbaar. Informatie hierover is te vinden via de Facebookpagina van Toerustingsavonden Aalburg.

De eerstvolgende keer is op donderdag 1 oktober aanstaande en vervolgens eens in de twee weken. De laatste toerustingsavond staat vooralsnog gepland op donderdag 23 juni 2016.

(Foto Pieter Duijzer)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.