zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Drongelen doet Duurzaam: nominatie Rabobank Altena Awards

16 september 2015 (door AalburgNet)

DRONGELEN - Een van de projecten die Rabobank Altena dit jaar heeft genomineerd voor de Rabobank Altena Awards, is het project “Drongelen doet Duurzaam” van Stichting Dorpsbelangen Drongelen.

Stichting Dorpsbelangen Drongelen is op zoek gegaan naar verschillende mogelijkheden om energie te besparen. Want energiebesparing is immers goed voor het klimaat en voor de energierekening. Na overleg met een lokale onderneming werd besloten om een zonneboiler te gaan plaatsen in combinatie met zonnepanelen op het dak van het dorpshuis. Dit project heet “Drongelen doet Duurzaam”.

Het aantal zonnepanelen dat geplaatst zal worden is mede afhankelijk van de award die de stichting wint op donderdag 15 oktober, de uitreiking van de Rabobank Altena Awards. De te winnen award is weer afhankelijk van het aantal stemmen. Alle leden van de Rabobank Altena kunnen hun stem uitbrengen. Er zijn totaal drie projecten genomineerd. Op de website van Rabobank Altena staat dit project als zijnde "duurzame toekomst voor dorpshuis in Drongelen". Hoe meer stemmen de stichting krijgt, des te groter is de kans op een hoger geldbedrag.

Steun
Om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, heeft de Stichting Dorpsbelangen Drongelen uw steun nodig. Dat kan door middel van  te stemmen via de website van Rabobank Altena. U kunt stemmen door naar de website van Rabobank Altena te gaan. Vervolgens gaat u naar de Rabobank Altena Awards en daar stem voor de "duurzame toekomst voor dorpshuis in Drongelen". Stemmen kan tot 25 september.

Bijzonder
Er mag gezegd worden dat het bijzonder is dat Stichting Dorpsbelangen Drongelen genomineerd is. De stichting bestaat enkel uit vrijwilligers. Zij vinden het belangrijk dat er een dorpshuis is in een klein dorp als Drongelen. Niet alleen voor de leefbaarheid van het dorp, maar ook de samenhang met de omliggende dorpen. En dat moet zeker voort blijven bestaan.
En als men ziet wat er de afgelopen jaren allemaal is georganiseerd, dan is dat absoluut de moeite waard. Zoals bingo, disco de oude school, reünie party, 5 mei, ophalen oud papier, besloten feesten, NL doet, nieuw meubilair, griezelfeest met de griezeltocht, Koningsdag, Sinterklaasviering, oud en nieuw, nieuwjaarsreceptie, slaatjesverkoop, winterprogramma op elke vrijdagmiddag -en avond, stratenderby en eten voor ouderen. De eerstkomende activiteit is de dorps-BBQ. Drongelen. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.