donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Inschrijven voor kindergemeenteraad nog tot 24 september

12 september 2015 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Na het succes van de afgelopen jaren organiseert de gemeente Woudrichem ook dit jaar weer een kindergemeenteraad voor groep 8 en/of groep 7.  De Kindergemeenteraad is een speelse manier om kinderen kennis te laten maken met de gemeente. Ze leren hoe een politiek besluitvormingsproces gaat en hoe een debat eraan toegaat.

Net als in de afgelopen jaren worden verenigingen en maatschappelijke organisaties uitgenodigd om projecten in te dienen voor een maximaal budget van € 2.000,-. De kinderen beslissen uiteindelijk in de kindergemeenteraad aan welk project of projecten het geld wordt toegewezen en daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Misschien heeft uw klas de afgelopen jaren ook meegedaan en wilt u dit jaar nog een keer meedoen aan dit leuke en leerzame project. U en uw klas zijn van harte welkom!

Het project bestaat uit een aantal onderdelen. Zo zijn er twee gastlessen over politiek en debat op school, gegeven door raadsleden en burgerraadsleden. De lessen worden gegeven aan de hand van een door de gemeente gemaakte lesbrief met de naam “in de politieke arena”. De lessen duren 1 à 1,5 uur.
Ok is er een Kindercommissie: debat met de hele klas in de raadzaal. Uw leerlingen gaan met elkaar in debat over echte voorstellen. Raadsleden/ wethouders van de gemeente Woudrichem zijn daarbij hun coach. Na het debat zijn er verkiezingen, waarin de kinderen kiezen wie de klas vertegenwoordigt in de slotvergadering van de Kindergemeenteraad.
Daarna de Slotvergadering van de Kindergemeenteraad. Hierin gaan leerlingen van verschillende scholen met elkaar in debat. De burgemeester zit de vergadering voor. De Kindergemeenteraad beslist uiteindelijk over echte voorstellen, waarvan er één ook uitgevoerd gaat worden. Hiervoor stelt de gemeente € 2.000,- beschikbaar. Kinderen leren op die manier dat niet alles kan; zij zullen samen een keuze moeten maken.

Interesse
Geef uw leerlingen dan nu op via e-mail griffie@woudrichem.nl of door te bellen met Monique van Pelt 0183-308251. Wilt u eerst meer weten, kan dat via hetzelfde mailadres en telefoonnummer.  Inschrijven kan tot uiterlijk 24 september 2015

(Archieffoto)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.