zondag 16 januari 2022

Alles over Altena

Hoogste zonnebloem groeit in Werkendam

8 september 2015 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Terwijl overal in het Land van Heusden en Altena de zonnebloemen nu echt als paddenstoelen uit de grond zijn gekomen, torent een exemplaar in Werkendam maar liefst 4 meter en 10 centimeter boven de grond.

In Veen werd onlangs melding gemaakt van een zonnebloem van 4 meter, deze Werkendamse gigant lijkt er dus bovenuit te groeien. Het zal een race om de lengte zijn, want ook de bloem in Veen groeide door... Dit fraaie exemplaar op de foto rechts staat in ieder geval aan de Papaver in Werkendam en siert de zijgevel van het huis van familie Pellicaan. Hun kinderen en Corné en Annemijn zijn trots op 'hun' hoge bloem.

Wedstrijd
De zonnebloem aan de Papaver doet ook mee in de wedstrijd 'Wie fotografeert de hoogste, mooiste, leukste zonnebloem in het Land van Heusden en Altena?' Alles in het kader van het 125e sterfjaar van Vincent van Gogh. Een regiegroep van ondernemers nam dit voorjaar het initiatief om 'Altena door de bril van Van Gogh' te gaan bezien en zo de streek nog beter op de kaart te krijgen. Ingezaaide zonnebloemen overal in de regio leidde tot de Zonnebloem Experience, drie boeiende fietsroutes. Inmiddels doen diverse bedrijven mee aan dit project dat een startschot kreeg via onderstaande video.

Meedoen
Insturen voor de fotowedstrijd kan nog tot 28 september aanstaande via info AT OndernemendAltena.nl. De prijswinnaar wordt live in de uitzending gehaald op de radio bij Oké FM en getrakteerd op Van Gogh-koekjes.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.