zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Meer Bewegen voor Ouderen van start

5 september 2015 (door AalburgNet)

AALBURG - Verschillende Meer Bewegen voor Ouderen-groepen (MBVO) zijn in de gemeente Aalburg actief, bestemd voor de jongere ouderen maar ook voor de ouderen. De eerste profles is 3 september aanstaande.

MBvO is een verzamelnaam van bewegingsactiviteiten voor mensen van 55+. Het zijn gymnastieklessen die inspelen op de verschillende aspecten van het ouder worden, zoals het oefenen en behouden van behendigheid, het geheugen en de motoriek. Hierbij staat niet de activiteit centraal, maar de deelnemer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld sport gaat het niet om spelregels en winnen of verliezen, maar vooral om het bewegen zelf. Fitheid, plezier en de mogelijkheid andere mensen te ontmoeten staan bij MBVO centraal.

In de kernen Genderen, Meeuwen, Veen en Wijk en Aalburg bestaan al langere tijd MBvO-groepen. Om iedereen, ongeacht eventuele persoonlijke beperkingen, de mogelijkheid te bieden aan MBVO deel te nemen verschilt het karakter van de groepen en lessen. Alle groepen worden bovendien door vakkundige docenten geleid.

Kosten
Deelnamekosten voor de gymnastiek bedragen €1,50 per keer en worden maandelijks betaald. Een mogelijke extra bijdrage voor de gezamenlijke pot (bijvoorbeeld ‘lief en leed-potje’ in Genderen) is hierbij niet meegenomen. Voor meer informatie over deze extra bijdrage dient u contact op te nemen met de contactpersoon van de groep.

MBVO Kronenburg
De les wordt in de activiteitenruimte van Kronenburg te Wijk en Aalburg gegeven. De eerste proefles is op donderdag 3 september van 15.15 - 16.15 uur. Om ervoor te zorgen dat iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen worden de bewegingsactiviteiten op de stoel uitgevoerd. De groep wordt geleid door MBVO-docente Nicolette Koning.

Heeft u vragen over de MBvO-groep Wijk en Aalburg? Neemt u gerust contact op met mevrouw Koning, tel. 06-20340950.

MBVO Ruiterhof Genderen
De eerste proefles na de vakantie in Zorgcentrum De Ruiterhof te Genderen start 4 september van 13.00 - 14.00 uur.

Zorgplein Maaswaarden beweegt mee
Om de MBvO-groep in Wijkestein te ondersteunen biedt Zorgplein Maaswaarden een MBvO-arrangement. Als u zich nu aanmeldt voor de lessen ontvangt u een gratis Maaswaardenpas ter waarde van € 5,-. Hiermee krijgt u altijd 5% korting in het restaurant en uw eerste maaltijd gratis!

Inlichtingen en opgave bij Open Bejaardenwerk, mevrouw R. van Gammeren 06-30705310.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.