vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Streekdagen afgelast door wateroverlast

31 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De SLF Streekdagen die voor aankomend weekend op de planning stonden, zijn door het noodweer van de laatste dagen afgelast. Door de vele regenval kan het terrein niet gereed gemaakt worden voor het grote festijn in Almkerk. Het bestuur van de SLF Streekdagen laat de redactie weten:

"Na de regenval van maandagmiddag heeft het bestuur van de Streekdagen besloten het evenement af te gelasten. De grote hoeveelheid regenwater die is gevallen afgelopen etmaal maakt dat de organisatie niet kan starten met de opbouw van de tribunes, tenten en alle andere veiligheidsvoorzieningen. Ondanks de inzet van diverse pompen zakt het waterpeil in de aangrenzende sloten wel, maar de afvoerkanalen staan vol met water. De gemalen draaien op volle capaciteit, maar om de sloten en kanalen op een enigszins normale waterstand te krijgen, moet er nog minimaal zes dagen gepompt worden. In de geschiedenis van 31 jaar streekdagen is het nog nooit gebeurd dat het evenement is afgelast. Maar er is ook nog nooit zoveel water gevallen voordat het evenement opgebouwd moet worden. Het bestuur betreurt dit besluit dan ook.", aldus voorzitter Christian van de Winden. “We moeten ook reëel blijven. We hebben een evenement met honderden deelnemers en duizenden bezoekers die al dan niet met een auto komen, maar ook bijna 200 deelnemende vrachtauto’s en tractoren die over datzelfde land moeten rijden. En dan zijn er ook nog alle deelnemende mensen met paarden, geiten, honden en andere kleindieren die het terrein op en af moeten. Dit is dan ook het moeilijkste besluit wat in de geschiedenis van de streekdagen is genomen, maar de omstandigheden zijn dermate slecht dat we het niet door kunnen laten gaan."

Bestuur Streekdagen Almkerk


Begrip en teleurstelling
De SLF Streekdagen staat bekend om zijn grootse, uitgebreide programma. Er komen altijd veel mensen af op de Trekkertrekwedstrijden, keuringen, shows van kleindieren, maar ook de grote truckpulling. Via social media komen de eerste reacties binnen die variëren van veel begrip voor de organisatie, tot grote teleurstelling. (OkéFM)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.