vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Het geheim van Gein op het Plein

26 augustus 2015 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK - Het geheim van Het leukste buurtfestival van Nieuwendijk, Gein op 't Plein, zit in een scala van zaken. De organisatie, die er géén genoeg van kan krijgen, gaat ernaar op zoek en schrijft een gloedvolle mijmering over de editie van 2015.

"Met de zon hoog aan de hemel (lees: 35 graden Celsius), de schminkers startklaar en de brandweer met voldoende water in de aanslag, barstte festival Gein op ’t Plein vrijdag 3 juli los!

Ondanks de warmte hebben we deze dag een hele hoop Nieuwendijkers en mensen van ver daarbuiten mogen ontmoeten! Bij de brandweer konden de kinderen een brandje blussen (l jammer dat de brandweerwagen stukken kreeg, toch te warm ;-)? En onder het genot van een glaasje water werden de kids geschminkt, kregen de haren een nieuwe look of werd er een ballon voor hen gevouwen door Fleur de Ballon Modelleur. Voor de gek gehouden werd je zeker…goochelaar Paul Weiss nam ons mee in de wereld van magie!

Voor het avondprogramma stond ons podium vol met de zangers van Nederpopkoor A27! De inspirerende dirigente Lijn van der Wiel zorgde ervoor dat er klanken van bekende Nederlandse liederen over het terrein schalden. Zanger Dennis nam het stokje over en zorgde dat de polonaise werd gelopen en dat er een foxtrotje werd gedanst…En last but not least….DJ Robin sloot af met overheerlijke dansbare plaatjes voor iedereen!

Maar hoe zorgen we er nou voor dat het festival zo’n succes is?

Het geheim van….
En tja, het geheim van dit oergezellige festival, is dan toch wel de hulp van alle vrijwilligers die we krijgen. Enthousiaste dorpelingen die vol overgave helpen om deze dag tot een succes te maken. In de voorbereiding maar ook op de dag zelf….achter de bar, de dames van het schminken en raar met je haar, de EHBO-ers, de Nieuwendijkers bij de kassa en de attracties. Onmisbaar en tevens het geheim van dit festival.

En niet te vergeten
In de voorbereiding naar het festival hebben we contact gehad met een groot aantal ondernemende Nieuwendijkers en daarbuiten. Dan bedoelen we natuurlijk onze sponsoren! Ook zonder hen kunnen we deze bruisende dag niet organiseren. De ene sponsor levert een bijdrage in klinkende munt, met de andere kunnen we materialen uitruilen. Onder deze link vinden jullie een overzicht van alle ondernemers die ons een warm hart toedragen. Namens het hele team en de bezoekers van Gein op ’t Plein: SPONSOREN BEDANKT!"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.