zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Slager Van Nieuwkoop lanceert Van Gogh-burger

25 augustus 2015 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Dorpsslager Jaap Nieuwkoop heeft een heuse Van Gogh-burger ontwikkeld. Het is een overheerlijke gehaktburger die wat uiterlijk betreft geïnspireerd is door de alom bekende zonnebloemen van Van Gogh. De garnering bestaat uit een paneer van zomerfantasie met in het hart smaakverrassende shoarmakruiden.

Nieuwkoop komt uit een geslacht van slagers en weet als geen ander een goed stuk vlees te onderscheiden. “Voor deze nieuwe Burger is alleen het beste goed genoeg en dat betekent dat onze ‘knorrepotten’ afkomstig zijn van de Heydehoeve uit Nuenen, de plaats waar Vincent enkele jaren woonde en werkte. Dit varkensvlees staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit: vol van smaak, mals en zeer sappig. Het is de smaak van ‘vrüger’ zoals we die kennen van oma. Dit varkensvlees is absoluut antibioticavrij en de dieren krijgen de gelegenheid om op natuurlijke wijze te leven. In 2012 werden varkens van de Heydehoeve uitgeroepen tot de meest duurzaam gehouden varkens van ons land.”

Onderwerp
In dit Van Gogh-jaar is er op tal van fronten aandacht voor de schilder die tot de verbeelding van velen spreekt. Niet alleen vanwege zijn artistieke prestaties maar ook zijn levenswandel is al meer dan een eeuw onderwerp van gesprek. Van Gogh gebruikte al zijn zintuigen om bijzondere schilderijen te maken zoals de beroemde ‘Zonnebloemen’ en het spraakmakende doek van de ‘Aardappeleters’.
Slager Nieuwkoop: “Ook ik heb al mijn zintuigen ingezet om deze nieuwe Van Goghburger te ontwikkelen. Het oog wil ook wat en dat is bij deze aankoop zeker een succesfactor. De geur van de kruiden doet je denken aan mooie zomerse dagen, terwijl de smaak je meeneemt naar zonnige oorden. De fietstocht die onder andere langs prachtige velden van zonnebloemen in onze streek leidt, brengt de fietser ook bij onze dorpsslagerij en ik heet een ieder van harte welkom.”

De Van Gogh-burger is te koop bij Slager Nieuwkoop aan de Dorpsstraat 56 in Rijswijk.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.